Otthoni jogorvoslatok a törött lábcsontokra

Áttekintés

Lehet, hogy törött lábcsontja van anélkül, hogy tisztában lenne vele. A fájdalom és a duzzanat és a véraláfutás a leggyakoribb jelek, amelyekre figyelni kell. Az otthoni gyógymódok természetes alternatívákat kínálnak ahhoz, hogy a lábát működőképes, fájdalommentes szintre emeljék. A fájdalom, a gyulladás és a vérzés csökkentése fontos szerepet játszik a lábcsonttörések kezelésében. Először ellenőrizze kezelőorvosával, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a kezelés megfelelő az Ön egyéni helyzetére és egészségi állapotára.

Pihenés és immobilizáció

A sérült lábának nyugtázása az Ön első számú prioritásának kell lennie, az Amerikai Ortopédiai Sebészeti Akadémia szerint. Az Akadémia szerint a pihenés a lábtörések elsődleges kezelése. Adj a lábadnak egy olyan szünetet, amilyen tevékenység legalább három-négy hétig okozott törést. Kerülje a lábfájást okozó tevékenységeket. A pihenés magában foglalja a sérült láb rögzítését, és nem helyezi a súlyt a területre. Az amerikai ortopéd lábbeli és nyaklánc szerint a lábfejtőerő csökkentése alapvető szerepet játszik a lábtörés kezelésében. Ha a lábát nem terheli meg, az érintett csontok esélyt kapnak a gyógyulási folyamat megkezdésére. A durva mozdulatok a Nicholas Institute of Sports Medicine és az Athletic Trauma szerint meghosszabbíthatják a helyreállítási folyamatot és növelhetik a vérzést.

Magasság

A magasság meghatározó szerepet játszik minden olyan gyógyszeres kezelésben, beleértve a töréseket is, beleértve a törött lábcsontokat is. A magasság felemeli a sérült lábát, hogy lábad a szív szintje fölött legyen. A lábad emelése két célt szolgál: a Nicholas Institute of Sports Medicine és az Athletic Trauma fizikai terápiás cég. A magasság segít visszaadni a vért a szívébe, és csökkenti a vérzést. Kezdje emelni a lábát fekve fekve az ágyban vagy egy kanapén, ha lábát párnára vagy halom párnára helyezi. Tegyen elegendő párnákat a lábad és a borjú területe alá, hogy felemelje a lábát a megfelelő magasságra.

Jég alkalmazása

Az amerikai ortopédiai sebészek akadémiája szerint jeget kell alkalmazni, amint gyanítja, hogy törött lábcsontok vannak. A jégcsomag vagy zúzott jég alkalmazása az érintett területre csökkenti a duzzanatot. A zúzott jég megfelel a területeknek, mint a jégcsomagok. Ne helyezze közvetlenül a jégre a bőrt. Ha a jeget egy törülközőbe kötötte, mielőtt a lábára emeli, elősegíti a jég égését. Ne alkalmazzon jeget 20 percnél tovább. Használja a jeget házi jogorvoslatként egész nap.

Viseljen különleges cipőt

Miután súlyt helyez a lábára, a megfelelő lábbeli használata fontos szerepet játszik a lábterületének sikeres kezelésében. Indítsa el a széles talpú cipőt, az Amerikai Ortopédiai Láb- és Becsület Társaság szerint. Vásároljon és használjon olyan cipőt, amelyik bőven van a lábujjával. Ne viseljen olyan cipőt, amely megrongálódott, vagy összezúzta a lábujjait. A szélesebb cipő viselése átlagosan 2-4 hét alatt általában elegendő kezelést biztosít a törött lábcsontok számára.