Meddig lehet egy cukorbetegség menni étkezés nélkül?

Rendszeres étkezés

A cukorbetegek nem tudnak élelem nélkül élni. Ha a cukorbeteg nem rendszeresen eszik, vércukorszintje megdőlhet. A cukorbetegeknek étkezéseket és ételeket kell elfogyasztani egy ütemterv szerint, mivel egy fél óráig tartó késedelem csökkentheti a vércukorszintet, ami katasztrofális eredménnyel járhat. A diabéteszek különösen hajlamosak hipoglikémiára, a túl sok inzulin által okozott reakcióra. Ha egy cukorbeteg inzulint kap, fontos, hogy 30 percen belül enni is valamit, mielőtt a vércukor elkezdődik. Az Ön által beadott inzulin adagjának meg kell egyeznie az Ön által fogyasztott szénhidrátok mennyiségével is annak érdekében, hogy a vércukorszintet a kontroll alatt tartsa.

A hipoglikémia

Ha a cukorbeteg nem fogyaszt elegendő ételt, de még mindig inzulint alkalmaz, a vércukorszintek veszélyesen alacsonyak lehetnek, ami hipoglikémiát okoz. A hipoglikémia korai jelei: szédülés, gyengeség, fejfájás, éhség vagy remegés. Ha a vércukorszint túl alacsony, akkor az ember zavarodhat, vagy akár elveszítheti a tudatot. Bizonyos esetekben az inzulin sokk kómához vezethet. Bár az összes cukorbetegség időnként hypoglykaemiát szenved, az American Diabetes Association szerint beszélnie kell orvosával arról, hogy milyen vércukorszintje kell legyen. Ha vércukorszintje alacsonyabb, mint az orvos által ajánlott, akkor valószínűleg hipoglikémiás. Ha hipoglikémia jelentkezik, gyors cukrot kell a testébe gyorsan beadnia. Gyümölcslé, tej, néhány keménycukorka, vagy egy evőkanál cukor vagy méz segíthet a vér glükózszintjének ideiglenes növelésében.

Controlling Diet

A cukorbetegeknek gyakran módosítaniuk kell az inzulin dózisát, attól függően, hogy hány gramm szénhidrátot fogyasztanak étkezésért vagy snackért. Míg ez az egyensúly egy személynél más lehet, mint egy másiknak, az Ön által fogyasztott szénhidrátok számítása lehetővé teszi, hogy fenntartsuk a vércukorszintet. A National Diabetes Information Clearinghouse szerint a cukorbetegség mennyire tudja kezelni a betegségét, nem csak arról, hogy mit eszik, hanem arról is, hogy mikor eszik. A gyakoribb étkezés segít fenntartani a vércukorszintet. A három rendszeres étkezés és a rágcsálnivalók megtervezése megakadályozhatja a vércukor ingadozását. Nem szabad több mint négy órát eltölteni étkezés vagy falatozás nélkül. Ez megőrzi a szervezetet a nap folyamán.