Home remedies a gyulladásra

Kurkuma

A gyulladás a fájdalom, duzzanat, vörösség vagy meleg, amely akkor következik be, amikor az immunrendszer reagál a sérülésre vagy a betegségre. Ennek oka lehet számos olyan betegség, mint pl. Fekélyes vastagbélgyulladás vagy ízületi gyulladás, valamint külső sérülések, például égési sérülések vagy rovarcsípések. Bár előnyös gyógyító mechanizmusként szolgálhat, a gyulladás krónikus vagy súlyos károkat okozhat. Számos hazai jogorvoslat létezik a gyulladásra, amelyek közül sok a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekhez (NSAID) hasonlítható össze a költségek és hatékonyság terén.

Gyömbér

A világos sárga színű zesty fűszer, a kurkuma kitűnő otthoni gyógyhatású gyulladás. Kurkumint tartalmaz – olyan anyag, amely gyulladáscsökkentő hatású, mint az ibuprofen és más nem szteroid gyulladásgátlók. A Maryland Egyetem Orvosi Egyeteme szerint a kurkuma a gyulladás csökkentésére használható olyan állapotokban, mint az osteoarthritis, a fekélyes vastagbélgyulladás és az uveitis – a fájdalmas szemgyulladás, – a kurkuma hozzáadható az élelmiszerekhez, A tea a gyulladáscsökkentő hatása miatt. Mivel a vér vékonyodhat, a kurkuma óvatosan kell használni, ha más gyulladáscsökkentő szereket, például az aszpirint vagy a naproxent szed. A gyulladás kezelésére a kurkuma átlagos dózisa napi 5-3 g.

Hő- / hidegterápia

Zingiber officianale – közismertebb, mint a gyömbér – népszerű gasztronómiai növény, amely erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Gyakran előforduló gyulladásos állapotok kezelésére alkalmazható, és sok nem-szteroid gyulladásgátlóval ellentétben általában jól tolerálható az emésztőrendszeri betegségekben szenvedőknél. A Nemzeti Egészségügyi Intézmények szerint a gyömbér gyökere gátolja a gyulladásos válasz indukálásáért felelős géneket, köztük a citokineket, a COX-2 enzimeket és a kemokinokat. A gyömbér gyökere természetes állapotában vagy por alakjában alkalmazható gyógyító hatása miatt. Hogy egy teát a gyömbérből, adjunk hozzá 3 evőkanál. Gyömbér por 1 csésze forró vizet, hűvös és ital. A gyömbér csökkentheti a vért és növelheti a vérzés kockázatát, ezért nem szabad más vérhígító gyógyszerekkel együtt bevenni.

A hő és a hideg külső testfelületre történő alkalmazása hatékony módja a gyulladás és a fájdalom csökkentésére. Az ízületi gyulladások, törzsek és olyan állapotok, mint az ízületi gyulladás, gyakran reagálnak ezekre a terápiákra. A Merck.com szerint a hő növeli a rugalmasságot és csökkenti az izomfeszültséget, miközben a hideg segíti a zsibbadt fájdalmat és csökkenti az akut gyulladást az izmok és az izületek körülményei között: sokféle hatékony mód van a hő- és hidegterápia hasznosítására a gyulladás csökkentése érdekében. A forró csomagok, a fűtőbetétek, a paraffinviasz és a forró fürdő a hőterápia gyakori formái, míg a jégcsomagok és hideg fürdők vagy zuhanyok a hidegterápia kedvelt típusai. A hideg terápiát nem szabad a keringési rendellenességekkel, például a perifériás artériás betegséggel (PAD) vagy a Raynaud jelenségével szedni. A cukorbetegeknek el kell kerülniük a forró fürdőt és a hőkezelés egyéb formáit, hacsak orvos másként nem irányítja.