Herpesz tünetei a labia minorán

Áttekintés

A labia minora a sima, pigmentált bőr két ráncosa, amely a nagyobb szájharmonikában helyezkedik el, és védi a hüvely bejáratát. Ezek egyben a genitális herpesz elváltozások közös helyszínei is, amelyek a Centers for Disease Control és Prevention (CDC) szerint körülbelül egy-öt felnőtt nőt érintenek az Egyesült Államokban. A hüvelyi tünetek enyhén megkülönböztethetők a más típusú fertőzésektől, ezért a definíciós diagnózis érdekében a herpes simplex vírus kultúrája és / vagy antigénvizsgálata szükséges.

hólyagok

A herpesz jellegzetes sérülése a Cernik, a Gallina és a Brodell 2008-as jelentése szerint a “Belgyógyászati ​​Levéltárban” egy fájdalmas, 1-2 mm-es bump vagy bliszter, amelynek központi depressziója vagy gátja van. A kismamákban lévő buborékok gyakran klaszterekben fejlődnek és spontán felbomlanak, és tiszta vagy felhős szalmaszínű folyadékot bocsátanak ki, amely erősen fertőző. A buborékcsomagolást a labia minora egyik vagy mindkét oldalán lehet elosztani. A buborékok mindkét oldalán néha “csókoló elváltozásoknak” nevezik.

fekély

A nők gyakran nem ismerik fel a fekélyeket, mint a genitális herpesz tüneteit. A szájnyálkahártyán és a női külső genitáliák más részeiben megjelenő fekélyt Dr. Lawrence Corey szerint a “Harrison’s Internal Medicine Principles” -ként írják le, a jól definiált határok miatt . A fekélyek általában nagyobbak, mint a hólyagok, és egyenletes, sekély, sötét rózsaszín vagy vörös erózióként jelennek meg, amelyek a vizelést rendkívül fájdalmasakká teszik.

kéreg

Egyes hólyagok és fekélyek a Cernik és munkatársai 2008-as cikkében a “Belső Orvosok Archívuma” című tanulmány szerint három-négy nappal később jelentkeznek, miután megjelentek. A homokok olyan puha, morzsa vagy homokos kavicsot mutatnak, amely a homokszerű homokkal gyakran észrevehetően sárga. Mivel a sérülések átszáradnak, gyakran nagyon viszketővé válnak.