Az izomrendszeri megbetegedések listája

myotonia

Az izomfájdalom, az izomgyengeség és a bénulás súlyos izomfájdalmak lehetnek. A MedlinePlus szerint az izomrendellenességek a sérülés, a túlzott használat, a fertőzések, a gyógyszerek, a genetika és a gyulladás következtében fordulhatnak elő. Az izomrendszeri megbetegedések különböző kezelési módokat igényelnek.

Mitokondriális myopathiák

A National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS) szerint a myotonia olyan orvosi probléma, amelyben az izmok lassan lassulnak a kontrakció vagy stimuláció után. A myotonia specifikus tünetei közé tartozik a bizonyos objektumra, például csészére vagy kanálra, A gyaloglás nehézségei és a székből való felkelés nehézségei. A myotonia öröklődhet, vagy csak idővel fejlődhet. A hideg időjárás a myotonia kiváltó okaként szolgálhat. A myotonia kezelésére a specifikus nátrium- és káliumcsatornákban az izmok összehúzódását és relaxációját befolyásoló módosítások a myotonia kezelésére kiterjednek olyan gyógyszerek, mint a kinin, a mexiletin, a fenitoin és egyéb antikonvulzív gyógyszerek szedése a myotonia kezelésére. A fizikai terápiát is lehet használni az izmok erősítéséhez.

Myofasciális fájdalom szindróma

A mitokondriumok olyan sejtek apró szerkezeteire utalnak, amelyek energiát szolgáltatnak. Az NINDS szerint a mitokondriális myopathiák olyan neuromuszkuláris betegségre utalnak, amelyben a mitokondriumok károsodnak. A mitokondriális myopathiák egyedi tünetei közé tartozik az izomgyengeség, a szívritmuszavarok, a szívelégtelenség, a süketség és a vakság. A mitokondriális myopathiák hányást, lehulló szemhéjat, görcsöket és demenciát is okozhatnak. A NINDS azt mondja, hogy az izomrángás ritka. A fejfájás, az émelygés és a légzési nehézség a mitokondriális myopathiák további tünetei: A myotóniához hasonlóan nincs specifikus kezelés a mitokondriális myopathiák esetében. A fizikai terápia segíthet fenntartani a mozgástartományt és a kiegészítőket, mint a riboflavin, a koenzim Q és a karnitin, segíthet a mitokondriális myopathiák kezelésében.

A myofasciális fájdalom szindróma krónikus betegség, amely egy vagy több izomcsoportot érint. Az Albert Einstein Orvosi Főiskola által gyártott StopPain.org szerint a myofasciális fájdalom-szindrómát égő, fájdalmas és fájdalmas fájdalom jellemzi. Néha a fájdalom mozoghat az izomtól a test többi régiójáig, például a vállig. Ez az úgynevezett hivatkozott fájdalom: A fizikai terápia és a trigger point injekciók, amelyekben az anesztézia befecskendezhető az izomba, segíthetnek a myofascialis fájdalom szindrómájának kezelésében. Egyéb kezelési lehetőségek közé tartozik a kortikoszteroid vagy botulizmus toxin injekció és masszázs.