A szulfit allergiára vonatkozó élelmiszerek jegyzéke

Hús és tenger gyümölcsei

A szulfitokat az élelmiszeriparban használják az élelmiszer oxidációjának és megrongálódásának megakadályozására, az íz megőrzésére, a baktériumok növekedésének szabályozására és az élelmiszer keményítők fehérítésére. A szulfitokat a szulfit-oxidáz enzim metabolizálja. Az Amerikai Allergiai Akadémia, az asztma és az immunológia szerint azonban néhány ember enzimhiányos, ami szulfit intoleranciához vagy allergiához vezethet. A szulfit allergia asztmát, csalánkiütéseket, hasi fájdalmat, hányingert, hányást, hasmenést, rohamot, anafilaxiás sokkot, szédülést és bőrbetegségeket okozhat. Szulfit allergia kezelésére szulfitok, kén-dioxid, nátrium-szulfit, nátrium-hidrogén-szulfát, kálium-biszulfát, szulfátképző szerek és kénsav sav elkerülésével, amelyek mindegyike szulfit jelenlétét jelzi.

Gyümölcsök

A Deli húsok, hot dogok és kolbászok szulfitokat tartalmaznak. A szulfitokból származó hal és tenger gyümölcsei közé tartoznak a konzervdobozok, az összes fajta garnélarák, a fagyasztott homár, a kagyló és a szárított tőkehal.

Zöldségek

A szárított gyümölcsök gyakran tartalmaznak szulfitokat, hogy megőrizzék színüket. A szulfitokat tartalmazó gyümölcsök közé tartoznak a konzervdobozos, palackozott és fagyasztott gyümölcslevek, mázas gyümölcsök, gyümölcstermékek és maraschinaviák.

Pékáruk

Zöldséglé, konzerv és szárított zöldségek, pácolt zöldségek, instant burgonyapüré, fagyasztott burgonya és konzerv paradicsomtermékek gyakran tartalmaznak szulfitokat.

Csomagolt és azonnali termékek

A szulfitok használata a sütőipari termékekben a gyártóktól függően változik, ezért legjobb, ha az összetevők címkéjét a kereskedelmi forgalomban kapható termékek vásárlása előtt ellenőrizni kell. A szulfitokat tartalmazó termékek közé tartoznak a sütemények, a crackerek, a pite, a pizza kéreg és a tortillák.

Többszörös kényelmes élelmiszerek tartalmaznak szulfitokat, beleértve a konzerv levest, a szárított leves keveréket, a mártáskeverékeket, a kenyér- és tésztakeverékeket, az azonnali rizst és a tészta-keveréket, valamint a sima és ízesített zselatint. A szulfitokkal készült fűszerek a torma, a liszt, a savanyúságok, az olívabogyó, a salátaöntetek, a borkócédulák, a dzsemek és a zselék.

A legtöbb alkoholnak szulfitjai vannak, amelyeket a fermentációs eljárás során állítanak elő. Az instant tea, a teakoncentrátumok és az almabor szintén szulfitokat tartalmaz.

Egyéb élelmiszerek, amelyek szulfitokat tartalmazhatnak, tartalmaznak cukorrépából, kukoricaszirupból, juharszirupból, szójafehérjéből, kukoricakeményítőből, módosított keményítőből és aprított kókuszból származó fehér és barna cukrot.

italok

További élelmiszerek