A közös emberi betegségek listája

Szívbetegség

A betegség mindig sújtotta az élő dolgokat. Néhány betegség átkerül egyik személyről a másikba fertőzéseken keresztül, mint az influenza. Mások olyan környezeti problémák miatt alakulnak ki, mint a dohányzás vagy a sejtes mutáció. Az orvosi közösség az emberi betegségek minden formájának megértését és kezelését szolgálja.

Rák

A szívinfarktus, a Mayo Clinic állítja, általános fogalom a szívhez kapcsolódó összes betegségre. A szív- és érrendszeri betegség például olyan állapot, amely magában foglalja az erek elzáródását és az artéria szűkületét. Ezek a problémák stroke, angina vagy mellkasi fájdalom és szívrohamok kialakulásához vezethetnek. Egyéb szívbetegségek – és sok ilyen – olyan aritmiát jelent, mint a szívritmuszavar, ahol a szív túl lassú, túl gyorsan vagy szabálytalanul ver, szívkoszorúér-betegség és veleszületett szívhibák, többek között. A szakértők szerint a szívbetegség a felnőttek legfőbb gyilkosának számít a világon.

Ízületi gyulladás

A rák számos formája, a második legfontosabb halálok a szívbetegségben. Akár emlőrákról, bőrrákról, tüdőrákról vagy bármilyen más formáról van szó, a rákot abnormális sejtek jellemzik, amelyek megtámadják és elpusztítják az egészséges testszövetet. Ezek a mutált sejtek olyan daganatokat képezhetnek, amelyek megtámadják a test bizonyos területeit, majd terjednek más szervekre.

STD

Az ízületi gyulladás típusai közé tartozik az osteoarthritis, a reumás ízületi gyulladás, köszvény, spondylitis ankylopoetica és mások. Mindegyiküknek különböző okai vannak, de mindegyiket speciálisan az ízületi gyulladások jellemzik, az Országos Egészségügyi Intézetek szerint. A leggyakoribb forma az osteoarthritis, ami a hát alsó részében lévő ízületeket, a nyakat, a kezeket, a térdeket és a csípőt érinti. A köszvény jellemzően a lábakra hat, és a kristályosodó húgysav felhalmozódása okozza. Az arthritis minden formájának fő tünete a fájdalom. Nincs gyógymód, de sok gyógyszer áll rendelkezésre a tünetek kezelésére.

Magas vérnyomás

A nemi úton terjedő betegségek közé tartozik a humán immunhiányos vírus vagy HIV, gonorrhoea, szifilisz és herpesz többek között. Ezek a betegségek befolyásolhatják a test különböző területeit. Például a gonorrhoea befolyásolhatja a torkát, a rectumot, a húgycsövet és a nőknél a méhnyakot. Ezek a betegségek szinte kizárólag szexuális érintkezés útján terjednek. Mindegyik olyan fertőzés, amelyre nincs gyógymód. A tünetek kezelésére sok gyógyszer van azonban.

A magas vérnyomás vagy magas vérnyomás olyan betegség, amely végül majdnem mindenkinek érinti az életkorát, a Mayo Clinic megjegyzi. Általában az erek összehúzódása okozza, ami viszont a szívet a vér áramlására kényszeríti. Ha nem kezelik, ez vezethet a stroke és a szívroham. Sok olyan gyógyszer van, amely hatékonyan képes kezelni ezt a súlyos betegséget.