Helyi érzéstelenítés mellékhatások

Hemorrhaging és fertőzés

Az anesztetikumok olyan gyógyszerek, amelyek segítik a fájdalom kezelését vagy a fájdalom csökkenti az elviselhető szinteket vagy a fájdalomgátlást, a MedlinePlus szerint, amely a National Institutes of Health szolgálata. A helyi érzéstelenítés olyan érzéstelenítő, amely befolyásolja az adott testrészet, ahol beadják. Az érzéstelenítés ezen formája nem okoz eszméletvesztést, és általában injekció formájában adják be, bár helyi érzéstelenítés is rendelkezésre áll az orr spray és a gél formájában.

Megrongálódott szellemi tisztaság

A helyi érzéstelenítés vérzéscsillapítást vagy vérzést okozhat injekció formájában, jegyzi meg a MedlinePlus. Az injekció beadása fertőzött lehet. Mindazonáltal a túlzott vérzés és a fertőzés esélyei alacsonyak, különösen akkor, ha megfelelő óvintézkedéseket tesznek.

Károsodott légzési funkció

A normális mentális funkciók helyi érzéstelenítéssel károsodhatnak, jegyzi meg a Drugs.com. Ez azért van, mert a helyi érzéstelenítés akadályozhatja a gondolkodás képességét a lehetséges nem szándékos pszichotróp hatások miatt. A károsodott mentális tisztaság pontos időtartama és mértéke az adott helyi érzéstelenítéstől függően változhat. Mindazonáltal, amíg a helyi érzéstelenítés hatásai el nem kopottak, jelentős döntéseket kell elhalasztani.

Neurális károsodás

A helyi érzéstelenítéssel csökkentheti a légzőszervi funkciót, jegyzi meg a MedlinePlus. Az a fajta mérték, amelyhez a légzési funkció károsodott, függ a használt helyi érzéstelenítés típusától. A helyi érzéstelenítés megkezdése előtt gondosan meg kell fontolni a páciens kórelőzményeit, a helyi érzéstelenítés típusát és az adagot.

Allergiás reakció

A helyi érzéstelenítés hosszú távú idegi károkat okozhat, magyarázza a MedlinePlus, azonban ilyen mellékhatás nem gyakori.

A helyi érzéstelenítés alkalmazásával az Amerikai Terhességi Szövetség szerint lehetséges az allergiás reakció. Ennek a mellékhatásnak a kockázata azonban nagymértékben csökkenhet, ha a helyi anesztézia beadását megelőzően alaposan megfontolják az olyan tényezőket, mint az orvosi előzmények és a betegek allergiás gyógyszerei.

Fájdalom

A fájdalmat a helyi érzéstelenítéssel nem lehet teljesen blokkolni, jegyzi meg a Drugs.com. Ennek okai változatosak. A helyi és általános érzéstelenítés közötti váltás szükségessé válhat, ha a tapasztalt fájdalom meghaladja a beteg toleranciaszintjét.

Hosszan tartó érzéstelenítő hatások

A helyi érzéstelenítés a vártnál hosszabb időt vehet igénybe, jegyzi meg a Drugs.com. Ez a mellékhatás a pácienstől és a helyi érzéstelenítés típusától függ.

Az Egyesült Államok Terhességi Szövetsége szerint duzzanat előfordulhat azon a helyen, ahol helyi érzéstelenítést alkalmaztak.

A helyi érzéstelenítés károsíthatja a mozgást és az érintett terület általános hasznosságát, jegyzi meg a MedlinePlus. Az érintett területen az izmok nem válaszolhatnak, és a szokásosnál is gyengébbek lehetnek.

Az érintett terület duzzanata

Ideiglenesen romlott mozgalom