Otthoni jogorvoslatok, hogy megállítsák a vérzést aranyérrel

Áttekintés

A hasmenés duzzadt vénák a végbélben vagy anusban. Bár ritkán súlyos, a hemorrhiodok rendkívül kellemetlenek lehetnek. Számos hazai jogorvoslat segíthet az aranyérrel járó kellemetlenségek enyhítésében, de fontos, hogy orvoshoz forduljon, ha bármilyen rektális vérzést tapasztal. A rectalis vérzés lehet valami sokkal súlyosabb, mint az aranyér, például fertőzés, gyulladásos bélbetegség vagy rák. Az egészségügyi szolgáltatóval folytatott konzultációt követően fontolja meg az otthoni gyógyszerek bármelyikének alkalmazását, hogy megállítsa a vérzéses aranyérmet.

Varázsdió

A boszorkány mogyoróolaj folyékony kivonata átmenetileg zsugorodik az aranyér és a problémás tünetek enyhítését, a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint. Sok aranyérbetét, beleértve a népszerű Tucks-kezelést, tartalmaz boszorkány mogyorót.

Maradjon tiszta

A Mayo Clinic hangsúlyozza a tisztaságot a hemorrhoidok gyógyításában. Meleg fürdőben rendszeresen átáztasson és alaposan törölje át nedvesített toalettpapírt vagy Tucks párnákat. A Mayo Clinic szerint a szappan felesleges az anális terület mosásához és irritálhatja a külső aranyérmet. Száraz egy puha ruhával, hogy megakadályozza a nedvesség felépülését a területen.

Fiber kiegészítők

Fiber kiegészítők, mint a Benefiber (inulin) vagy a Metamucil (psyllium), lágyíthatók a székletben és megkönnyítik a székletürítést. Ez megakadályozza a túlzott feszültséget a bélmozgások során, ami a vérzéses aranyérmet okozhatja vagy súlyosbíthatja. A University of Maryland Medical Center 25-30 gramm napi száloptikát javasol a vérzéses aranyérű betegek számára. A természetes táplálékforrások közé tartoznak a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök, zöldségek és babok.

Sitz fürdő

A hidroterápia ezen formája segíthet az irritált aranyer szövetének megnyugtatásában. A sitz fürdőtálca egy hagyományos mosdókagyló felett helyezkedik el, és sekély vizes medencét tartalmaz. Fontolja meg az illóolaj hígítását a sitz fürdővízbe vagy kis mennyiségű boszorkány mogyoró hozzáadásával. Az UMMC a sitz fürdőket 10-15 percig ajánlja napi 1-2 alkalommal.

A benzokain-kenőcsök zsibbadhatják az aranyér által érintett területet, és a túlterheléses hidrokortizon krém enyhíti a fájdalmat és a gyulladást. A vazokonstriktorokat tartalmazó kúpok, mint például a H készítmény, megakadályozhatják a vérzést a gyulladt szövetek védelme és a gyulladt véredények összehúzása révén. Ezek a kezelések minden gyógyszertárban könnyen elérhetők.

Over-the-Counter kezelések