Kundalini ébredés mellékhatások

Áttekintés

A Kundalini jóga az intenzív jóga egy olyan formája, amelyet egy oktatóval kell gyakorolni, és amely a csakrák megtisztítását igyekszik elérni, beleértve a Kundalini-csakrát, amely olyan, mint egy kígyó a testben. A “Kundalini ébredés” akkor zajlik le, amikor a csakrák megtisztultak és a jóga befejeződött. Az ébredés számos mellékhatásáról számoltak be a különböző gyakorlók, amelyek közül néhány meglehetősen gyakori, de a nem gyakori és akár bizarr reakciók között mozog.

bizsergés

A Kundalini ébredés befejezése után észrevehet titokzatos érzést a fejedben, a homlokod közepén, más néven a Harmadik Szemkörnyezetnek vagy az Ajna Chakra-nak. Az ébredés után a test többi részében a bizsergés is nyilvánvaló.

Hőmérséklet-változás

Néhány embernél a test mérsékelt változása tapasztalható, ha Kundalini ébredés tapasztalható. Egyesek hirtelen hirtelen érzik magukat, néhány jelentés hidegnek érzi magát, míg egyesek úgy érzik, hogy hidegben hidegnek érzik egymást különböző időközönként.

Izommozgás

A Kundalini felébredés önkéntelenül izomrángást okozhat az eljárás alatt és után, és pózol. Ez általában átmeneti érzés, és nyilvánvalóan kellemetlen lesz a tapasztalt személy számára, különösen akkor, amikor megmarad.

Csípős idegek

A fogott idegek és az összezúzott izmok érzése néha Kundalini-ébresztő mellékhatás. Bár ez enyhe lehet, fájdalmas is lehet. Tapintás tapasztalható az agyban is, a Harmadik Szemkörnyezet közelében. Ez csak szenzáció, és nem tényleges esemény.

A Kundalini felébredés után sokan nagy energiát fognak érezni. Sajnálatos módon ez az energia nyilvánvalóan erőszaknak nyilvánulhat meg, de valószínűleg többet fog érezni az élet megújult érzésének, a szeretetnek és a szeretetnek a társa felé. Az erőszakos tendenciákkal rendelkezők számára óvatos megfigyelés szükséges a Kundalini ébredés után.

Energy Burst

A Kundalini felébredés egyik idegen mellékhatása spontán, ellenőrizetlen mozgás a jóga pózokba vagy pozíciókba anélkül, hogy erőfeszítést tenne az egyénnek, aki tapasztalta a Kundalini ébredését.

Spontán mozgás

Egyesek a Kundalini ébredés után enyhe vagy közepesen súlyos hátfájdalmat érezhetnek. Ez rendszerint egy-két nap múlva elmúlik, de általában visszavezethető egy helytelen pozícióba, vagy rosszul vagy anélkül, hogy egy képzett tanár jelen lenne.

Hátfájás