Hormonkezelés az emlő növekedésére

Áttekintés

A mellszövet érzékeny a hormonális változásokra. A hormonális változások a méret, az érzékenység és az emlő összetételének növekedését okozhatják. Ezek a változások minden menstruációs ciklus során jelentkeznek. A hormonok bevezetése megváltoztathatja az emlő méretét, de számos nem kívánatos és kellemetlen mellékhatást is okozhat.

Progeszteron / progeszteron

A progeszteron egy női reproduktív hormon, amely egy nő testében jelen van egy menstruációs ciklus alatt, és nő a terhesség alatt. A progeszter egy hasonló összetételű szintetikus hormon, amelyet progeszteronként használnak, és amelyet orális fogamzásgátlóként használnak. Mindkét hormon képes emlőnövekedésre. Ezek a hormonok növelik a mirigyek mennyiségét a mellben. A Progesztint nem szabad orvosi tanácsadás nélkül használni.

Növekedési hormonok

Az emberi növekedési hormonokat természetesen termelik és szintetikusak lehetnek. Ezek a hormonok növelhetik a melle méretét is, de nem ajánlott erre a célra használni. A növekedési hormonok felesleges alkalmazása súlyos és esetleg életveszélyes szövődményeket okozhat. A növekedési hormonokat csak orvosi felügyelet mellett szabad használni.

Az ösztrogén

Az ösztrogén egy női reproduktív hormon, amelyet transzszexuális férfiaknál emlőszövet növelésére használnak. Ez a kezelés nem lesz hatékony a nők számára. Az ösztrogént a férfiaknak adják be, hogy az ösztrogénszintjüket nővé tegyék. Ez a kezelés súlyos egészségügyi problémákat okozhat, például tumorok, szívrohamok és vérrögök.