Fontos kérdéseket tennék a tizenévesek a fitness és a táplálkozás

A fitnesz és a táplálkozás nem tűnik izgalmas tantárgyaknak a legtöbb tizenéves számára, de a fiatal évek jó egészsége hosszú utat mutat a hosszabb és egészségesebb életre a felnőttkorban. Fontos, hogy a tizenévesek beszéljenek a táplálkozásról és a jó étkezési szokásokról. Győződjön meg arról, hogy tudják, hogy a kalcium például létfontosságú az erős csontok és az egészséges, fehér fogak számára, a fiatalok a táplálkozási és a fitness-beszélgetésekhez kapcsolódhatnak, amikor megjelenésükhöz kapcsolódnak.

A tizenéveseknek legalább 60 percnyi erőteljes edzést kell kapniuk minden nap, vagy legalábbis a hét leginkább a héten, az American Heart Association (AHA) szerint. Az AHA beszámol arról, hogy a rendszeres testmozgás segít fenntartani az egészséges testsúlyt, ellenőrizni a vérnyomást és a koleszterinszintet, segít megelőzni a cukorbetegséget és növeli az önbizalmat és önbecsülést. Az AHA azt is javasolja, hogy ha 30 perces percet nem tud elintézni, akkor két 30 perces időtartamra vagy négy 15 perces fizikai aktivitásra kell szétosztani. Bár fontos hangsúlyozni a testmozgás fontosságát, szórakoztatóbbá kell tennie a gyerekeknek, azt tanácsolja az AHA-nak. A táncok és az intramurális vagy a klubos sportok alkalmassá teszik a tizenévesek fitness lehetőségeket, ha nincs hétköznapi testnevelési órák vagy sportolják a középiskolát.

Beszélj a tinédzserrel az olyan egészségügyi problémákról, amelyek gyakran előfordulnak a serdülőkorúak alatt, hogy kinyitják a szabadba, és megértsék az egészséges táplálkozás és a fittség fontosságát. Az elhízás a fiatalok körében, valamint az étkezési rendellenességek, például az anorexia és a bulimia, helyesen kaptak nagy figyelmet. A körülmények nemcsak hátrányosan befolyásolják a fizikai egészséget, hanem érzelmi zavarhoz vezethetnek. Sok esetben az evészavarok és a túlfogyasztás olyan problémák, mint a depresszió és a személyiségzavarok eredménye. Az Amerikai Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Akadémia (AACAP) azonban azt állítja, hogy az elhízás legfőbb okai egyszerűen túlzásnak és rossz étkezési szokásoknak számítanak.

A tizenéveseknek naponta öt adag gyümölcsöt és zöldséget kell kapniuk, és ha képesek arra, hogy tápláló és alacsony zsírtartalmú ételeket, például almát és sárgarépát helyettesítsenek a hizlaló snackek és desszertek helyett, hamarosan változást észlelnek súlyuk, energiájuk Szint és hangulat. Az AACAP ajánlja a tizenévesek bevonását a bevásárláshoz élelmiszerekhez és az ételkészítéshez a táplálkozás fontosságának megerősítése érdekében. A University of Maryland Medical Center azt javasolja, hogy a pszichológiai tanácsadás mellett a táplálkozási tanácsadás is létfontosságú ahhoz, hogy az anorexia vagy bulimia tinédzserek segítsék a normális éhínség mintázatát, az egészséges táplálkozást és a testképet.

Az egyik leggyakrabban figyelmen kívül hagyott aspektusa a tini egészségügyi elégséges alvás. Az elégtelen alvás az anyagcseréhez vezet, ami befolyásolja az éhínséget és a súlygyarapodást. A szegény alvás megfosztja a testet a szükséges energiától, hogy részt vegyen a sportban, a táncban és még az iskolában is. A National Sleep Foundation azt jelenti, hogy a tizenévesek 8 1/2/9 1/2-es éjszakai alvásra van szükségük, de becslések szerint a tizenévesek mindössze 15 százaléka kap annyit. Bár nehéz lehet korábban lefeküdni, próbáld el elkezdeni a tini éjszakai rítusodat, és elkerülni a számítógépes vagy televíziós időt közvetlenül az ágy előtt, mert ez ösztönözheti az agyat, és nehezebb aludni.

Áttekintés

Fitness kréta beszélgetés

Az egészségtelen oldal

Egyél jobb, egészséges

Éjjeli baglyok