Az élelmiszerek listája, amelyek zsírt indítanak

Nem minden élelmiszer keletkezik egyenlő, amikor a tápanyag-sűrűségről van szó. A feldolgozott és finomított ételek gyakran üres kalóriákat és káros zsírokat tartalmaznak, amelyek súlygyarapodást eredményeznek. Másrészt a gyümölcsök, zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák, a sovány fehérjék és a “jó” zsírok, például az olívaolaj segítheti az embereket abban, hogy az egészségesek maradjanak. Annak tudatában, hogy mely zsír-kiváltó élelmiszerek elkerülése nélkülözhetetlen az általános egészség javításához.

A cukrok több mint 60 betegséghez kötődnek és a legjobbak. Nézd meg az összetevők címkéit a fruktóz-kukoricaszirup, a fehér cukor, a méz, a melasz, a szacharóz, a glükóz, a fruktóz, a maltóz és a kukoricaszirup. Figyelje a bevitelt az asztalnál és italoknál is. A nőknek naponta több mint 100 kalóriát kell hozzáadni a hozzáadott cukrokból. Ez 25 gramm. A férfiaknak korlátozniuk kell a bevitelt 150 napi kalóriára, ami 37,5 gramm.

A transz-zsírok blokkolják a szervezet azon képességét, hogy a jó, esszenciális zsírsavakat zsírégető előnyeikre használják. Ezek a hidrogénezett és részben hidrogénezett olajok feldolgozott növényi olajok és rövidítések, margarin és sült áruk. Növelik a “rossz” LDL-koleszterinszintet és csökkenti a “jó” HDL koleszterinszintjét.

A telített zsírok állati eredetűek, beleértve a marhahúst, a sertést, a bárányt, a szervi húsokat és a teljes zsírtartalmú tejtermékeket. A növényi források kakaóvaj, pálmaolaj, kókuszolaj és pálmamagolaj.

A finomított szénhidrátok gyorsan átalakulnak a cukrokba a szervezetben, ami nem kívánt zsírhoz vezet. Csakúgy, mint a túlzott cukor, ezek a szénhidrátok emelhetik a trigliceridszintet és csökkenthetik a HDL szintjét vagy a jó koleszterint. A bűnözők közé tartozik a kenyér, a sütemények vagy a gabonafélék, amelyek a “fehérített” vagy “dúsított” szavakat tartalmazzák az első néhány összetevőben: fehér rizs és fehér tészta. Vigyázni kell a “zsírmentes” élelmiszerekre is, amelyek gyakran szénhidrátban és cukorban találhatók.

Az emberek gyakran nemkívánatos kalóriákat fogyasztanak más gondolat nélkül. Az alkohol, még kis mennyiségben is, nagy változásokat idézhet elő a plazma triglicerid szintjében, ami nem kívánatos zsírhoz vezet. Sok gyümölcslevek és gyümölcslevek hozzáadott cukrot, és akár 100 százalékos gyümölcslé is súlygyarapodáshoz vezethet, ha túlzottan használják. A sportos italok és a sodák gyakran magas cukortartalmúak.

Áttekintés

cukrok

Transzzsírok

Telített zsír

Finomított szénhidrátok

italok