Hogyan csalócsökkentik a koleszterint?

Új kutatás feltárta

A kísérleti biológiai értekezleten New Orleans-ban, Louisianában 2009. április 20-án bemutatott tanulmányban Dr. Kevin C. Maki, a Provident Clinical Research bejelentette, hogy a népszerű Cheerios gabonafélék fogyasztása akár 10 százalékkal is csökkentheti a szérumkoleszterinszintet hónap. A vizsgálat kezdetén minden egyes résztvevő vérkoleszterinszintjét elemeztük, majd ismételt lipidvizsgálatot végeztünk a vizsgálat után. “A 12 hétig megfigyeltük a vizsgálatban résztvevők étrendjét, és koleszterinszintjük klinikai értékelése azt mutatta, hogy a Cheerios csökkentett kalóriatartalmú diéta kapcsolódása jelentősen csökkenti az LDL-koleszterinszintet” – mondta Maki. “Nagy hatással volt ránk, hogy a Cheerios napi fogyasztása a csökkent kalóriatartalmú étrend részeként csökkentette a rossz koleszterinszintet, ezek egyszerű változtatások, amelyek a legtöbb ember számára egyszerűek.

A 12 hetes tanulmány

A vizsgálat során a résztvevők 12 héten át két 1/2-csésze adagot adtak Cheeriosnak. A Cheerios 100 százalékos természetes teljes kiőrlésű zabból készült és oldható rostot és 1 gramm cukrot tartalmaz adagonként. A koleszterin szerepet játszik az epének termelésében, egy olyan enzimben, amely segíti testünket a zsírok emésztésében, kisebb emésztési zsiradékokká emulzifikálva. Az emésztéshez nem szükséges epét újra felszívódik a véráramba, és a maradék rendszeres bélmozgások révén elvész. A zab tartalmaz egy nem emészthető formájú oldható rostot, amely lebontásakor a koleszterin felszívódik a bélfal felől Traktus, valamint epesav. A koleszterin helyett a koszorúerek artériás falaiba kerül, a testből rendszeres bélmozgások révén választódik ki.

Több mint a zabpehely

A zabla (vagy Cheerios) napi adagjainak használata mindenképpen előnyös a koleszterinszint csökkentésében, a kulcs nem csak a zablisztek napi adagjait, hanem az oldhatatlan rostokat, például hüvelyeket, vesebabot, lencsét, diót, gyümölcsöt és zöldséget tartalmazó élelmiszerekhez is eszik. Öblítse ki a koleszterint a rendszerből. Az oldható és oldhatatlan rostok kombinált hatása hatékonyan csökkenti a szívbetegségek és a vastagbélrák bizonyos formáinak kockázatát.