Hazai jogorvoslatok a boka fájdalmára

Pihenő

A boka fájdalom izomtörzsekből, csonttörésekből, köszvényből, elhízásból és ízületi degenerációból eredhet. Ha szenvedsz, amikor súlyt helyezsz a bokádra, a fájdalomcsillapítással foglalkozom, és minden gyulladásnak az első célod kell. A keringés és az erõsség javítása a térségben meg kell jelennie. Intézkedhet az orvos által ajánlott otthoni kezelésekkel, amelyek megkönnyebbülést nyújtanak – és esetleg megakadályozzák a jövőbeli problémákat.

Támogató

Mivel a bokád a súlyod többségét viseli, amikor állsz, a pihenés a leghatékonyabb otthoni kezelés, amit el lehet kezdeni. A gyulladás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, ha nem lép le a lábáról. A bokájának krónikus túlzott használata súlyosbíthatja a sérülést vagy az ízületi gyulladást, amíg az immobilizálás vagy a műtét az Ön egyetlen lehetősége. Pihenjen a bokájával, amely felemelkedett a szíved felett, hogy nyugtassa a lüktetést és azonnali fájdalomcsillapítást biztosítson.

Jegesedés

Ha képes vagy kell, hogy mozogjon, támogassa a gyengített boka szorító kötéssel, cukornál vagy mankóval. A káros mozgások korlátozása a kötéssel azonnali fájdalomcsillapítást kínál.

kezelése

Az Országos Egészségügyi Intézmények szakértői támogatják a hidegcsomagolás otthoni kezelését, mint egy boka fájdalomcsillapítást a törzs után. Ha osteoarthritis, köszvény, osteoporosis vagy más csontbetegségben szenved, a boka jobban reagálhat a váltakozó meleg és hideg terápiára. Használjon két gél csomagot. Az egyiket 20 percig melegíteni kell. Kövesse azt hideg csomagolással 20 percig.

fogyókúra

A boka fájdalmának kezelése a szájon át alkalmazott gyógyszerekkel hatékony, ha a tablettákat az utasításoknak és az ütemtervnek megfelelően kell bevenni. A Maryland Egyetem Orvosi Központja (UMMC) orvosa javasolja az aszpirin, az ibuprofén vagy a naproxen alkalmazását, melyek mindegyike over-the-counter (OTC) ellen rendelkezésre áll.

Az étrend megváltoztatása a térddaganat enyhítésére hosszú távon hatékony lehet. Ha nehéz vagy, rossz a keringés és fokozott stressz a bokában és más súlycsúcsokban. Ha túlsúlyosak és gyakori törzsek vagy csont degenerációban szenvednek, a testsúlycsökkenés tartósan véget vethet a boka fájdalmának. Az étrenddel kiegészített, például a glükózamin vagy a kondroitin kiegészítése segíthet néhány embernek a boka ízülete és a környező szövet védelme révén.

Testmozgás

A gyakorlat egy folyamatos otthoni kezelés, amely fájdalomcsillapításként és megelőzésként szolgál. A kezelőorvos elkezdése előtt kapja meg az orvos bólintását, amikor a bokája megfelelően gyógyult. Az úszás az egyik módja annak, hogy pihenés után visszanyerjünk bizonyos rugalmasságot és izomtónust. Ezután kezdheti el, hogy a bokád megtartsa az összes súlyát úgy, hogy egyensúlyba hozza az érintett lábat. Fokozatosan, mondjuk UMMC szakemberek, akkor hozzá hopping, stretching és gyaloglás, hogy erősítse az izmokat és elkerülje a károkat a jövőben.