Balkezes pitching tippek

Áttekintés

A balkezes baseballos dobóknak előnyük van a jobbkezes versenytársaikkal szemben. Rengeteg jobbkezes pitcher van a baseballban, és a batterek szokták látni, hogy a helyek jobb oldalról jönnek. A balkezes kézbesítés meglehetősen szokatlan. A csapatok öt, hat vagy több játékot vehetnek fel anélkül, hogy balkezes korsót látnának. A jobbkezes küzdők előnyben részesítik a balkezes gömbfej befelé menetét, de amikor nem látják ezt a pályát, akkor nehéz lehet elérni.

Aggresszív

Sok balkezes korsót észlelnek az off-speed pályáknál, különösen a nagy liga szintjén. Azonban egy fiatal balkezes korsót arra kell ösztönözni, hogy a tésztát jó, kemény fastball, éles szétszakító görbével és talán egy off-speed pályán tartsa, hogy a tésztát kiegyenlítse. Ha egy jobbkezes tésztát néz, akkor a leftiesnek meg kell állapítania a lemez belső részét, mint tulajdonukat. A számlálás elején elhelyezett belső sztrájk megakadályozza, hogy a jobbkezes hitter a lemez fölé hajoljon, és olyan pályát keres, amelyen kiterjeszti a karját, és hosszú távú hatalomra lökni. A belső csapások a tésztát a lemez belső felének megvédésére kényszerítik, és lehetővé teszik, hogy a dobó később kiszabadítsa a tésztát.

Breaking Ball

Próbálja meg létrehozni a törés labdát a sztrájk elején a játék. Ez létfontosságú, ha a táblát sokasággal támadja. Sok fiatal kancsó – különösen a bal kézzel – küzd, hogy gömbölyűket dobjon a sztrájkért. Ez azért van, mert egy balkezes görbe belép a jobbkezes hitter felé, és ha nem találja meg a sarkot, az a hitter hatalmi zónájához fog vezetni. Balkezes csapatok küzdenek, amikor a balkezes dobók dobják a törött pályákat is, mert ritkán látják őket. Ha azonban a balkezes dobó nem dobhatja el a görbét egy sztrájkhoz, akkor mind a jobboldali, mind a lefties visszahúzódik, és várni fogja a gyorslabdát. A balkezes dobóknak bátorságra van szükségük, hogy dobja a gömbhátot, bár úgy tűnik, hogy olyan pályán van, ami bajba kerül.

Pick-Off Mozgás

A balkezeseknek arra kell törekedniük, hogy megtanulják a kiemelkedő csúcsra való áttérést az első bázisra. Ha a futószalagok a bázison vannak, akkor a balkezes dobónak az első támaszponttal kell szembenéznie, amikor a szakaszból nyúlik. Ez óriási előnnyel jár azokhoz a jobboldaliakhoz képest, akik harmadik bázissal szembesülnek, amikor a szakaszról indulnak. A balkezes korsó válhat szakértővé, ha a futókat az első bázis közelébe tartja, és felveszi őket azáltal, hogy gyors lépéseket tesz az első bázisra, ami megakadályozza a futónak, hogy nagy lépésbe kerüljön.