A hasmenéses gyermekek ártalmas ételeinek listája

Áttekintés

A gyermekeknél a hasmenés a MedlinePlus szerint a betegség vagy fertőzés, az antibiotikum használata, a magas fruktóz-diéta vagy más élelmiszer-érzékenység lehet. A gyermekorvosok azt javasolják, hogy a gyerekek egy BRAT étrendet fogyasztanak, amelyhez banán, rizs, alma, pirítós, joghurt és tea tartozik. A Betegségmegelőzési és -megelőzési központok javasolják, hogy gyermeke folytassa a kiegyensúlyozott, rendszeres étrendet, mivel a BRAT-tervnek hiányozhat a betegségből való visszaszerzéshez szükséges táplálék. A szelíd diéta, vagy egyszerűen csak a magas zsírtartalmú, magas rosttartalmú és fűszeres ételek, valamint az egyszerű cukrokat tartalmazó gyógyszerek elegendő táplálékot biztosítanak, miközben gyengéd a gyomor-bél rendszerben.

Gabonafélék

Adjunk gyereket alacsony rostszemekhez, például száraz fehér pirítóst vagy angol muffinokat, fehér rizst és tojásos tésztát. Kerülje el a magas rosttartalmú szemeket, vagy a dióval és a magvakkal keverve.

Zöldségek

Az alacsony rosttartalmú zöldségek közé tartoznak a főtt sárgarépa, a főtt zeller, a zöldborsó és a bőr nélküli burgonya. Kerülje a magas rosttartalmú nyers zöldségeket, például kukoricát, zöld salátát és brokkolit.

Gyümölcs

Jó választási lehet például az almaszósz, a banán vagy a gyümölcs, amely konzervekbe kerül. Kerülje a pépes citruslevek, például a narancslevet vagy a limonádét. Kerülje el a gyümölcsök bőrét.

Tej

Lehet, hogy elkerülni a tejterméket, ha a hasmenés jelent problémát. Az egyik kivétel a joghurt, különösen, ha a hasmenést az antibiotikum használata okozza. A jótékony hatású probiotikumok javíthatják a bélflórát.

A sovány sült vagy csirke vagy pulykamell a legjobb. Használja őket levesek, mint a csirke tészta vagy a pulyka rizs. Kerülje el a gyermek zsíros húsának, babának és dióinak táplálását, ha hasmenés következik be.

Fehérjeforrások

A folyadékok elengedhetetlenek a beteg gyermekek számára, ezért rehidratálják őket zselatin, Popsicles, víz vagy kis mennyiségű gyümölcslé. A gyermekorvos ajánlhat elektrolit helyettesítő italt.

folyadékok