Hogyan kommunikálhat a gyermekekkel

Áttekintés

A gyerekeknek meg kell tanulniuk és meg kell ismerniük az alapvető kommunikációs készségeket, hogy átélhessék az életet. Azok a gyerekek, akik korábban hallgatják a beszédkészség, beszédkészség és írás készségeket, nagyobb sikerrel tudják megérteni, hogy mit várnak tőlük, és egészséges, produktív módon kifejeződnek, állítja a Delaware Egyetem. A kortársak és a felnőttek közötti kölcsönhatás fontos a kommunikáció módjainak fejlesztésében és a gyermekek tanításában, hogyan viszonyuljanak érzéseikhez, kérdéseikhez és tanuljanak különböző környezetekben és forgatókönyvekben.

Fülek nyitva

A hallgatás gyerekek és felnőttek készsége. A gyermekek hallgatása segít megtanulni, hogyan fejezzék ki érzéseiket, gondjaikat és ötleteiket. Az egyik legjobb módszer arra, hogy a gyermekeket arra tanítsák, hogy meghallgassák mások elképzeléseit, érzéseit vagy kéréseit, hallgatni kell az övékét is. Ez az egyensúly arra ösztönzi a gyerekeket, hogy tartsák fenn érdeklődésüket és kíváncsiságukat a körülöttük lévő világban, társaikkal és felnőttükkel egyidejűleg, javasolja a Fókuszban lévő serdülőkori szolgáltatásokat.

A szóbeli kommunikáció ösztönzése

A gyermekek életkorától függetlenül való ösztönzése, hogy kifejezzék magukat, a megfelelő és helytelen verbalizáció közötti különbségtételt tanítja. A gyermekeknek a beszélgetésre való ösztönzése azt jelenti, hogy kérdezze meg őket, hogy megosszák az ötleteket, miközben aktívan hallgatják azt, amit mondani akarnak, mondja a Focus a serdülőkori szolgáltatások. Tartsa szemmel a kapcsolatot, kapcsolja ki a televíziót, és tegye le az újságot vagy a magazint, amikor egy gyermek beszél, hogy megerősítse, hogy mit kell mondania, fontos az Ön számára, és azt is tanítja őt udvarias viselkedését mások felé, amikor beszélnek.

Nincs megszakítás

A korai életkorától függetlenül a gyermekek nem mindig jelennek meg gyorsan vagy egyértelműen. Ha a gyermeknek valami nehézségbe ütközik nehézségei, óvatosan ösztönözze őt, hogy folytassa, javasolja a Delaware Egyetemen. Ne türelmetlenül tegyetek egy olyan gyermeket, aki úgy tűnik, hogy körben beszél, de finoman irányítja őt, hogy pontosabb legyen vagy megpróbálja részletesebben megmagyarázni, mit ért vagy próbál kifejezni.

Olvassa el a jeleket

Figyeljen olyan vizuális jelekre, amelyek segítenek megérteni, hogy a gyermek milyen érzést érezhet, még akkor is, ha egyértelműen kifejezi magát. Legyen tisztában a saját vizuális jelekkel is. Gondoskodj a harag vagy türelmetlenség megjelenítéséről arckifejezéseiddel vagy álláspontoddal szemben, amikor kommunikálsz az ellenszenves vagy dühös gyerekekkel. Tartsa szemmel a kapcsolatot, és ösztönözze a gyermeket, hogy fejezze ki, mit érez, és miért.

Ellenálljon a kísértésnek, hogy felkéri a gyermeket egy igen vagy nem kérdéses kérdésre, ha megpróbálja rávenni, hogy kommunikáljon veled, mivel ezek csak elhúzódó célokat eredményeznek “- hangsúlyozza a Fókuszkórt Services. Kérdezze meg a gyermeket, hogy ossza meg érzéseit vagy ötleteit, és ossza meg velük a sajátját is. Ösztönös megbeszélések és párbeszéd ösztönzése.

Kérdések ösztönzése

Tudja, mikor kell megállnia

Ne várjon egy 6 éves, vagy akár egy 17 éves kortól, hogy mindent tudjon kommunikálni. Tartsd tiszteletben a magánéletet, de hagyd, hogy gyermeke tudja, hogy bármikor tudsz hallgatni, amikor készen áll a beszélgetésre. A gondolkodás, a bámészkodás, a figyelemelterelés és a tiszta makacsság arra utal, hogy a gyermeke jelenleg nem hajlandó megosztani vagy kifejezni magát. Tartsd tiszteletben ezeket az érzéseket és hagyd el. Próbáld újra később.