A gyermekek számára mérgező szobanövények

Dumb Cane

A háztartások színt és életet adnak otthonának. A Colorado State University Extension szerint a növények segítik a házban lévő levegőt tisztán tartani, eltávolítva a szennyező anyagokat a levegőből. De néhány szobanövény mérgező lehet, ha eszik. Tartsa távol a gyerekeket és a háziállatokat minden szobanövénytől. Ha gyermeke egy házat bérel, lépjen kapcsolatba a mérgezéssel és orvosával.

Keserédes

A buta kutya vagy a Dieffenbachia seguine oxalátként ismert mérgező vegyületeket tartalmaz. Az oxalátok irritálják a bőrt és a lágyrészeket. A buta szarvasmarha megnevezi ezt a tulajdonságot – ha a gyermek enni hülye cukornádot, a száj és a nyelv megduzzad. A Philadelphiai Gyermekkórház szerint ez az irritáló minőség megakadályozza, hogy a legtöbb gyermek elegendő táplálékkal járjon végzetesnek. A száj öblítése segíthet eltávolítani az irritáló oxalátsókat. Az oxalátokat tartalmazó egyéb szobanövények közé tartozik a nyílhegy növény, a split leaf philodendron és a pothos borostyán.

Tejfű

A kesernyés vagy a Solanum dulcamara szolanin tartalmú, amely gyomorpanaszokat, görcsöket, hasmenést és hányást okoz. A Nebraska Egyetem Kooperatív Kiterjesztése szerint a súlyos szolanin mérgezés tudatvesztéshez és az emésztőrendszeri károsodáshoz vezethet. A Jeruzsálem cseresznye egy másik gyakori csempe, amely solanint tartalmaz.

Karácsonyi rózsa

Crotons, vagy Codiaeum variegatum, változatos levelekkel és viszonylag gyenge fényviszonyban gazdag életmóddal, sok otthont keltenek. De egyes fajták Croton-olajat tartalmaznak. Ha gyermeke krotonolajat fogyaszt, valószínűleg hányni fog, és fájdalmas gastroenteritist okozhat.

Nárcisz

A karácsonyi rózsa, vagy a Helleborus niger L., gyönyörű virágokat termel, de mérgező vegyületeket is tartalmaz, amelyeket glikozidoknak neveznek. A glikozidok irritálják a szájat, mint az oxalátokat, és a gyomor, mint a solanin, felborulnak, de a Nebraska Egyetem kooperatív kiterjesztése szerint is túlzottan stimulálhatják a szívüket. Glikozidokat talál más szobanövényekben, beleértve a leanderlent és a liliom-völgyet.

Narcissus izzók hoznak egy kis tavaszi beltéri télen. Az izzók könnyűek, és erős parfümöt adnak. De a narcissus tartalmazza a mérgező alkaloid lycorine-t, ami irritálja a gyomrot, hányingert és hányást okozva.

A ficus benjamin ellen, ami sírásos fügésnek is ismert, irritálhatja a bőrt és kiütést okozhat, bár nem halálos kimenetelű lehet a kényelmetlen. Más baktériumok, amelyek potenciálisan dermatitist okozhatnak, közé tartozik a spárga, a krizantém és a kagyló.

Ficus