A gyermekek fülcseppek listája

Áttekintés

A gyermekgyógyászati ​​fülcseppeket a gyermekgyógyászatban, az otitis media és az otitis externa két leggyakoribb betegségében alkalmazzák. Az ödéma médium a gyűrű és / vagy a belső fül fertőzése a dobhártya mögött. Az externa a gyulladás és / vagy a fülcsatorna fertőzése a dobhártya előtt. Különféle tünetek vagy betegségek kezelésére különböző cseppeket alkalmaznak.

Cerumenolytics

A cerumenolytics olyan fülcsepp, amelyet fülzsír vagy cerumen lágyítására vagy eltávolítására terveztek. A készítmények legtöbbjének két hatóanyaga a karbamid-peroxid (márkanevek: Auraphene-B, Auro fülcseppek, Debrox, Mollifene és Murine Earwax Removal) és trietanolamin polipeptid-oleát (Brand name: Cerumenex). Ezek a cseppek általában vény nélkül kaphatók.

Helyi érzéstelenítő cseppek

A helyi érzéstelenítő cseppeket úgy tervezték, hogy csökkentse a fül fájdalmát az otitis media vagy otitis externa miatt. Az érzéstelenítő cseppek közé tartozik a benzokain (Brandine: Americaine Otic és Otocain) és a Pramoxine. Ezek a cseppek általában csak vény nélkül kaphatók.

Szteroid fülcseppek

Szteroid fülcseppeket használnak a fülcsatorna bőrének gyulladásainak kezelésére. A közös hatóanyagok a hidrokortizon, a dexametazon (márkanev: Dexasol) és a fluocinolon-acetonid (a márkanév: DermOtic Oil Ear Drops). Ezek a cseppek csak receptre kaphatók.

Anti-fertőző fülcseppek

A fertőzéscsillapító fülcseppeket úgy tervezték, hogy a fülcsatorna fertőzését otitis externa vagy otitis media okozta fertőzéssel kezeljék olyan gyermekeknél, akiknek működő csövük van a dobhártyában. A rendelkezésre álló antibiotikum-ellenes szerek a Neomycin és a Polymyxin B, a ciprofloxacin (Cetraxal), a ofloxacin (Floxcin Otic), a gentamicin, a gramicidin, a nystatin és a framycetin. A nem antibiotikum anti-fertőző szerek a klór-oxilén, az ecetsav vagy az ecet (Brand Name: Acetasol). Az antibiotikumot tartalmazó fülcseppek általában vénykötelesek.

A fülcukor megelőzésére használt fülcseppeket általában úgy tervezték, hogy eltávolítsák a fülben lévő nedvességet és / vagy csökkentsék a pH-értéket úgy, hogy a közös gombák és baktériumok ne növekedjenek. Ezek a cseppek közé tartozik az ecetsav (márkanév: Acetasol, Vosol) vagy izopropil-alkohol (Brand Name: Swim Ear, Auro-Dri). A kezeléshez használt cseppek mindegyike olyan kombinációs csepp, amely mind a gyulladás, mind a fertőzés vonatkozásában kezeli a betegséget. A megelőző cseppek vény nélkül kaphatók.

Otitisz Externa – úszó fülcseppek

Kombinált fülcseppek

A kombinált fülcseppek több mint egy hatóanyagot tartalmaznak, és általában az otitis media vagy az otitis externa több szempontjainak kezelésére tervezték. A fájdalomcsillapító fülcseppeket a fájdalom csökkentésére vagy megszüntetésére használják, általában az otitis medián keresztül. Általában csak egy készítményt használnak, az Antipyrine és a Benzocaine (Brand nevek: A / B Otic, Allergen, Analgesic Otic, Antiben, Auralgan, Aurodex, Auroto, Dolotikus, fülcseppek, Earache cseppek és Otocalm) A csepp egy antibiotikum és szteroid együtt, amelyeket elsősorban az otitis externa kezelésére alkalmaznak. Ezek közé tartoznak a következők: kloroxilén / hidrokortizon / pramoxin (Aero Otic HC, Cortamox, Cortane-B, Cortic-ND, Cyotic, Exotic-HC, Hydro Ear, IvDerm, Otirx, Oto- Hidrokortizon / neomicin / polimixin B (márkanevek: Cort-Biotic, Cortatrigen, Cortisporin Otic, Kortomicin, Drotic, Masporin Otic), klór-oxi-lenol / pramoxin (Pramotic, Uni- , Oti-Sone, Otimar, Otocort, Pediotic, UAD Otic) és ciprofloxacin / dexamethosone (Brand Name: Ciprodex). Ezek a cseppek vénykötelesek.

Házi cseppeket készítenek a kereskedelmi forgalomban kapható cseppeknek, hogy megakadályozzák a fürdőfülét. A leggyakrabban előforduló készítmények közül három egyenlő részeket tartalmaz fehér ecetet és izopropil-alkoholt vagy etanolt (vodka), egyenes fehér ecetet és egyenes etanolt. Ezeket úgy tervezték, hogy eltávolítsák a nedvességet a fülcsatornáról, és csökkentik a pH-értéket a bakteriális vagy gombás növekedés megelőzésére.

Házi fülcseppek