A c-szakasz hosszú távú hatása

Jövőbeli terhesség

A csecsemő, vagy császármetszés a csecsemőnél, megköveteli, hogy a hasba elvágja a csecsemőt. A C-szakaszok tervezhetők, váratlan vagy sürgősségi sebészeti eljárások. Egyes C-szakaszok a baba és az anya egészségéhez szükségesek. Mint minden súlyos műtét esetében, a C-szakasz kockázatokkal és bizonyos lehetséges hosszú távú hatásokkal is jár. A hosszú távú hatások minimálisak lehetnek a szükséges C-szakasz csökkenésével szemben, de nem elégségesek ahhoz, hogy megakadályozzák az anyát egy felesleges C-szakasz kiválasztásával.

Húgyúti problémák

A Mayo Clinic szerint egy C-szakasz negatív módon befolyásolhatja a jövőbeli terhességeket. Például a vérzés, a placenta previa, az abnormális magzati pozíciók és a méh törése az előző C-szakasz hegében. A placenta previa rendszerint ritka előfordulás, amely túlzott vérzéshez vezet a szállítás előtt vagy alatt. A méhlepény a méhfal alsó részéhez csatlakozik, és részlegesen vagy teljesen lefedi a méhnyakot. A rendellenes magzati pozíciók jobban megnehezíthetik a munkát, ha az anya császármetszést követően (VBAC) okoz hüvelyi szülést, ami egy másik C-szakaszhoz vezethet. A méh törése komoly lehet, akár halálos is lehet, de ritkán fordul elő.

Bél problémák

A Szülési Kapcsolat Szervezete beszámol arról, hogy a nők szenvedhetnek vizelet-inkontinencia problémákkal, legyenek C-szakaszuk vagy hüvelyi adagolásuk. A C-szakasz azonban növeli a húgyúti fertőzések és a húgyhólyag fertőzések valószínűségét, ami inkontinenciához vezethet, amint azt a Mayo Klinika jelezte.

Szexuális elégedetlenség

A C-szakasz a műtét után néhány napig, hetekig vagy akár hónapokig lelassíthatja a hulladék eltávolítását a szervezetből. Kezdetben ezeket a tüneteket zavarónak tartják, de idővel megoldaniuk kell őket. Ha a székrekedés súlyos vagy tartósan fennáll, kezelésre lehet szükség annak biztosítására, hogy az alapjául szolgáló probléma nem létezik.

A Szülési kapcsolat szervezet azt javasolja, hogy egyes nők C-szakasz után tapasztalják a szexuális elégedetlenséget. A megnövekedett gyógyulási idő csökkentheti a női szexuális tevékenység iránti érdeklődését. A bemetszés helyén kialakuló érzékenység fájdalmat vagy érzékenységet okozhat a nemi közösülés során. A Szülési kapcsolat arra is utal, hogy a nők folyamatosan kóros fájdalmat tapasztalhatnak a sebből.