Otthoni jogorvoslatok a sötét pattanások foltok világosabbá tételére

Áttekintés

A pattanások kínos hatásai sokáig tarthatnak, miután a pattanások eltűnnek. Az akne elhagyhatja a gyengéd, vörös foltokat, amelyek lassan, vagy még rosszabbá teszik a sötét lilásbarna foltokat, amelyek évekig eltűnnek. Akne foltok akkor fordulnak elő, amikor a pattanás meggyógyult, de a melanin vagy pigment a helyén marad és sötét helyet teremt. Ezek a foltok valójában nem a hegek – bár ugyanolyan frusztrálóak lehetnek az életben -, hanem a gyulladás utáni hiperpigmentációnak nevezett állapot. Ne pánik, bár – számos egyszerű és hatékony módszer segíthet sötét pattanások foltok.

Citromlé

A citromlé természetes fehérítő, amely segíthet a sötét foltok elhalványulásában. A Home Remedies for You online magazin szerint minden este kis mennyiségű citromlevet kell bedobnia egy pamut golyóra, majd az arcodra kell terjeszteni. Hagyja, hogy a citromlé kb. 10 percig száraz legyen, majd olajmentes hidratálószert kell alkalmazni. Vannak azonban néhány óvatosság a módszerrel: Ha érzékeny bőröd van, akkor nagyon száraz lehet, és ritkábban kell alkalmazni. Ügyeljen arra is, hogy ne lépjen ki a citrom levével az arcodon, mert a lé és a napfény közötti reakció valóban a bőr sötétedését okozhatja.

Honey-joghurt maszk

Mint a citromlé, a méz-joghurt maszk természetes fehérítőszer, amely segít sötét, elszíneződött aknefoltok elhalványulásában. A Planet Green online magazin szerint 2 teáskanál sima joghurtot, 1 teáskanál mézet és 1-2 evőkanál főzött zablalt keverhetünk. Szétrágja a maszkot az arcán minden este körülbelül 10-15 percig, majd mossa le meleg vízzel. A maszk is hidratál, és segítsen bárkinek, aki száraz bőrrel rendelkezik.

Csipkebogyó és levendulaolaj

A csipkebogyó és levendula illóolajok mindegyike antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítik az akne foltok kezelését, és segítik a pattanások tisztázását is. Az otthoni jogorvoslatok szerint az olajok segítenek új bőrnövekedés kialakításában és a halott bőrsejtek eltávolításában, ami a sötét foltok megszüntetésének kulcsa. Massage egy kis mennyiségű vagy illóolaj a pattanások foltok naponta kétszer.