Otthoni jogorvoslatok a lapos szemölcsök megszabadulása érdekében

Szalicil sav

A lapos szemölcsök leggyakrabban gyermekeknél és tinédzserekben találhatók. Az emberi papillomavírus okozza, hogy lapos tetejűek, simaak és kicsiek – a pinhead mérete körül. A lapos szemölcsök gyakran az arcon, a nyakon, a kezeken, a karokon és a lábakon egyaránt kialakulnak. Bár a szemölcsök két éven belül gyakran megoldják magukat, a házi jogorvoslatok a szemölcsök eltávolítására gyorsíthatják a folyamatot. Azonban az arcbőröket mindig orvosnak kell kezelnie.

Szövetbetétes ragasztószalag

Az over-the-counter szemölcsöknél szokásosan alkalmazott helyileg alkalmazott szalicilsav irritálja a bőrt és levágja a fertőzött szöveteket. Készítse el saját topikális oldatát aszpirin tablettának nedvesítésével (amely szalicilsavat tartalmaz hatóanyagként), és ragasztós kötéssel biztosítja a szemölcsnek. Az aszpirin tabletta alkalmazása előtt 10-20 perccel áztassa be a szemölcseket meleg vízben. Vékony réteget vazelin juttasson a szemölcsök körüli területre, hogy megakadályozza a környező szövetek irritációját. Ismételje meg ezt a kezelést naponta több hétig, vagy amíg a szemölcsök el nem tűnnek.

Teafa olaj és fokhagyma

A szemölcs eltávolításának házi gyógymódjaként a csatorna szalagja könnyű és kényelmes, amely alkalmas arra, hogy olyan gyermekek számára használjon, akik nem tolerálják más kezeléseket. A Mayo klinika szerint a csatorna szalag helyi irritációt okozhat a szemölcs fertőzött szövetében, lehetővé téve a szervezet természetes immunválaszát a bölcső vírus megtámadásához. Alkalmazzon egy darab szalagot, amely kissé nagyobb, mint a szemölcs, a szemölcsökre, és hagyja a csatorna szalagját hat napig. Ha a szalag leesik, cserélje ki egy új szalaggal. Hat nap elteltével távolítsa el a szalagot, áztassa a területet meleg vízben, és hideghéjjal vagy zománcozott tábla segítségével lehúzza a holtot. Hagyja szabadon hagyja a területet egyik napról a másikra, majd ismételje meg új szalaggal. Folytassa a folyamatot több hétig, vagy amíg a szemölcs területét nem törölték.

A Maryland Egyetem Orvostudományi Centruma szerint a teafaolaj és a fokhagyma helyileg alkalmazható a lapos szemölcsök kezelésére. Mind a teafaolaj, mind a fokhagyma antiszeptikus tulajdonságokkal bír, és irritálhatja a szemölcs fertőzött szöveteket is. Helyezzünk két-négy csepp teafaolajat a szemölcs területére, fedjük le egy vékony szelet friss fokhagymával, és tartsuk a helyére szalaggal vagy ragasztós kötéssel. Ahogy a bölcs szövet elpusztul, sötétedni fog. Ismételje meg a folyamatot naponta három hétig.