Kombucha tea mellékhatások

Áttekintés

A Kombucha teát többféle élesztő és baktérium fermentálásával készítik el, fekete cukorral együtt. Az élesztő és a baktériumok kolóniáját kombucha gombának nevezik, bár ez valójában nem gomba. A kapott teát olyan komoly betegségek, mint például a rák, az autoimmun betegségek és az öregedés áldozatává tették, de ezen állítások tekintetében nincs tudományos bizonyíték. A Kombucha tea súlyos mellékhatásairól, köztük a halálról is van bizonyíték.

acidózis

Számos olyan súlyos acidózisról számoltak be, amelyek életveszélyes állapotot okoznak, melyet a szervezetben az abnormálisan nagy mennyiségű sav okozott, azokban az emberekben, akik nemrégiben fogyasztották a kombucha teát. 1995-ben a Centers for Disease Control és Prevention megjegyezte, hogy két nő súlyos acidózisban kórházba került, miután ivott kombucha teát, amit napi két hónapon keresztül tettek. Az egyik nő meghalt, a másik szíve megállt, de visszanyerte. Egy 22 éves, HIV-pozitív férfi mutatott tejsavas acidózissal és meghalt az ivás kombuchában 15 órán belül, amint arról egy 2009-es “Journal of Intensive Care Medicine” című jelentés is olvasható.

Májkárosodás

A májkárosodás egy másik mellékhatás az ivóvízkaucsával. Bár a májelégtelenség teljes halálos kimenetele ritka, nem lehetetlen. A 22 éves, aki acidózist fejlesztett ki, és röviddel a kombucha tea fogyasztása után halt meg, szintén májkárosodásban szenvedett. Általánosabban, az American Cancer Society szerint májkárosodás fordul elő kombucha ivóként, mint sárgaság. Ahogy a sárgaság behatol, a bőre sárgulni kezd, gyakran a szeme és a körmök.

Ólommérgezés

Az ólommérgezés egy újabb veszélye a kombucha fogyasztásának, mert a tea gyakran készül. Az American Cancer Society szerint, ha a teát egy kerámia, ólomkristályt vagy festéket tartalmazó edényben főzik, akkor a savas tea felszívja a mérgező ólmot a edényből. Az ólommérgezésnek számos tünete van, és nehéz diagnosztizálni, ezért azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával, ha azt gyanítja, hogy ólomnak volt kitéve.