Hogyan változik a képlet a csecsemőnél

Áttekintés

Az élet első évében a babák több száz palackot fogyasztanak – általában ugyanazt a képletet. Időnként azonban a baba képletét módosítani kell az allergiák vagy a költségek miatt. Általában biztonságosan megváltoztathatja az ugyanolyan típusú képleteket, de mielőtt bármilyen változtatást végezne a gyermeke táplálkozásánál, forduljon gyermekorvosához. Miután elvégezte a változást, figyelmet kell fordítania a baba jelzéseire, ha az összetevő vagy tápanyag az új képletben problémát okoz a csecsemő számára.

Allergia váltás

Néha az allergiák szükségessé teszik a képletváltást, de sajnos az új képlet is okozhat allergiát. Például a laktóz-intoleráns csecsemőket gyakran egy szója alapú képletre kapcsolják. Néhány csecsemő is allergiás a szójára, ezért a szülők folyamatosan allergiás tüneteket tapasztalhatnak. Keresse meg a reakciókat, például a fussiness, a hasmenés vagy a gáz hamarosan a táplálékot, mint az allergia tüneteit ajánlja KidsHealth. Kérdezze gyermekorvosát az irányért, bár néha egy kis időbe telik egy baba emésztőrendszeréhez, hogy alkalmazkodjon egy új képlethez, és nem feltétlenül az allergia okozza a problémát.

A Taste Challenge

Lehetséges, hogy a baba egyszerűen nem fog tetszeni az új formula ízének, és egy olyan csecsemő, aki nem szereti, mi van a palackban, nem fogja befejezni ételeit. A takarmányok elutasítása nem megfelelő táplálkozáshoz vezethet. Jegyezd meg, hogy a baba milyen mennyiségű italt fogyaszt a kapcsoló előtt, majd hasonlítsa össze azt, amit egy hét múlva eszik a kapcsoló után. Ha még mindig súlyt szerez, és általában boldog, az új képlet nem érinti hátrányosan.

Colic vagy Gáz

A bébi képlet megváltoztatása általában nem okoz (vagy nem gyógyítja) a bélgyulladást, de a baba túlzott gáz vagy puffadást okozhat. Az allergia időnként gázt okozhat, a KidsHealth szerint, de egyszerűen átkapcsolni egy baba ételét egy olyan összetételre, amely különböző összetevőket vagy adalékanyagokat tartalmaz. A csecsemő emésztőrendszere éretlen és érzékeny minden változásra, és a képletváltozás, különösen a vasat erősített, székrekedéshez vezethet, ami viszont gyakran gázt okoz.