Hogyan hatolják el a kalapokat elvékonyodó haj?

Bevezetés

Míg a legtöbb szakértő megegyezik abban, hogy napi kalapot visel, nem okozza a hajának elvesztését, problémákat okozhat azok számára, akik máris elvesztik a hajukat a férfiak kopaszodása és génjei miatt. Ez a hajhullás okozta kalapok mítosza valószínűleg a katonaságba belépők történetéből származott, akik hamarosan elveszítik a hajukat, mivel azt gondolják, hogy napi kalapot és sisakot viselnek. Sajnos sokkal valószínűbb, hogy a katonaságba belépő idő egybeesett a kopaszság előidézésével, nem pedig a kalap miatt. Vannak azonban olyan módszerek is, amelyek miatt a kalapok problémát okozhatnak azok számára, akik haját már elvékonyították.

Húzza a hajat

A kalapok eltávolításakor és cseréjében gyakori, hogy néhány finom haj, amely már elhúzódott vagy leesik, súlyosbodhat és kihúzható. Ez potenciálisan felgyorsíthatja a kopaszodás miatt esedékes szőrzet elvesztését. A kalap eltávolítása és annak helyettesítése gyakran megakadályozhatja, hogy a haj egy része ott maradjon a fején, ahová tartozik.

Keringés

Míg a legtöbb szakértő, mint a AskMen.com, egyetért abban, hogy a kalapok nem kifejezett oka a haj vagy a kopaszság elvékonyodásának, elismerik, hogy bizonyos körülmények között a nagyon keskeny kalap potenciálisan levághatja a keringést a fejre, és Egy halott szőrtüsző. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, a kalapnak olyan szorosnak kell lennie, hogy rendkívül kellemetlen lenne. Hasonlóképpen, ha egy férfi kalapot viselne, miközben bőkezűen izzadt, akkor a verejték csapdába eshet a tüszőben és elméletileg lelassítaná a növekedést, de a folyamatot tovább kell vizsgálni a végleges válaszok érdekében.

Hajhullás

Ha kalapot visel, egész idő alatt esetleg károsodott hajhoz vezethet split végek és törések formájában. Ennek következtében a haj kevésbé vastag és kevésbé vékonyabb lesz.

Hatfej

Ha kalapot viselsz egész idő alatt, akkor a hajad ellazulhat, ami vékonyabb megjelenést kölcsönöz. Ha a hajad hosszabb, mint egy negyed hüvelyk, a kalapot a fején szorosan lefedve befolyásolja a stílust. Kalap nélkül és egy styling pomádával, hogy hozzáadott vastagságú lesz, a vékony haj kevésbé észrevehető.

Bár a kalapok nem az egyedüli elkövető, ha hajhullásról van szó, nem segítenek – különösen akkor, ha szűk kalapot viselsz, kalapot használsz és izzadsz, vagy óvatlan, amikor eltávolítod vagy kicseréled a kalap. A génjei azonban sokkal nagyobb szerepet játszanak a hajhullásban, mint a kalapja.

szempontok