Hidromasszázs előnyökkel

Áttekintés

A hidromasszázs olyan spa kezelés, amely masszázseszközöket használ nagynyomású vízsugarakkal. A Good Spa Guide honlapja szerint a fúvókák erősebbek, mint a standard pezsgőfürdőben vagy jacuzziban, és a víz hőmérséklete melegebb. Hidromasszázs hagyományosan vízbe merítéssel jár, de néhány masszázsegység most vízálló membránokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a víz érintését a bőrön. Ha szívbetegsége vagy más betegsége van, konzultáljon orvosával a hidromasszázs kezelés megkezdése előtt. Beszéljen kezelőorvosával vagy terapeutaival, ha terhes, terhességet vagy műtétet követ, vagy magas vérnyomása van. Kerülje a nagy étkezés, vagy alkohol fogyasztását a kezelés előtt.

Stresszoldó

A hidromasszázs a Caldera Spas honlapja szerint csökkenti a fizikai feszültséget és a mentális stresszt. A test meleg vízben történő belemerülése csökkentheti a kortizol és más, a stresszel járó hormonok kiválasztását. A Washingtoni Állami Egyetem Bruce Becker, M. D. által végzett vizsgálat azt mutatta, hogy egy 102 fokos F-kád 25 percig történő áztatása a relaxáció és a szorongás kísérő csökkenését eredményezte.

Javított alvás

A hidroterápia csökkentheti az álmatlanságot és elősegítheti a nyugodt alvást a Caldera Spas honlapján. Ez azért lehet, mert a szervezet belső hőmérséklete emelkedik a hidroterápia során, majd utána csökken. A belső hőmérséklet-csökkenés jelzi a testet, hogy készen álljon az alvásra. A hidroterápia javíthatja az alvást azáltal, hogy enyhíti a test izületét és izmait, ami csökkenti az éjszakai kényelmetlenséget.

Fájdalomcsillapítás

A hidroterápiás kezelések segíthetnek az ízületi gyulladás, a fibromyalgia és egyéb állapotok által okozott krónikus fájdalom csökkentésében. A Caldera Spas honlapja szerint a meleg víz javítja a vérkeringést, amely oxigént és fontos tápanyagokat szállít az izomszövetekbe. A vízbe merítés 90 százalékkal is csökkenti a test súlyát, a test és a végtagok súlyát. A hidromasszázs terápiában használt vízsugarak gyógyító előnyökkel is járhatnak a sérült, feszes vagy fájdalmas területek masszírozásával.

Kardiovaszkuláris rehabilitáció

A vízbe merítés és a hidromasszázs hasznos eszköz lehet a szívbetegségben szenvedőknek. A Caldera Spas honlapja szerint a hidromasszázs növelheti a pulzusszámot anélkül, hogy ennek megfelelő vérnyomásemelkedést okozna volna. Ez növelheti a szív pumpa izma hatékonyságát is, mondja Dr. Bruce Becker.