Hidrokortizon az aranyér esetében

lemondás

Az aranyér betegség tünetei közé tartozik a fájdalom, a vérzés, a bélmozgás utáni tisztítás, a viszketés és a fehérnemű kisebb szennyeződése. Az aranyérből kibújó aranyérmet emésztőrendszeri prolapsusnak nevezik, és egy prolapsus súlyosbíthatja a tüneteket. Rendkívül fontos, hogy a betegek látni kell egy vastagbél- és rektális szakembert vagy proctológust, hogy a tüneteket aranyér, nem pedig súlyosabb állapot okozza.

Egy orvos irányítása alatt a receptúrájú hidrokortizon kenőcs nagymértékben enyhítheti a tüneteket. A hidrokortizon erős gyulladásgátló gyógyszer, és óvatosan kell használni. A hosszan tartó használat gyengítheti a bőrt és egyéb tüneteket okozhat. Alkalmanként a hidrokortizon-kúpokat az aranyér okozta tünetekkel lehet ellátni, amelyek magasabbak az anális csatornában.

Sok más kezelés az aranyér, de a legegyszerűbb és leginkább figyelmen kívül hagyott orvoslás, hogy véglegesen megszünteti bármilyen típusú szappan az anális területen. Az anus rendkívül hatékony az öntisztításban, és a szappan irritálja az anális szövetet és a kapcsolódó aranyérmet. Az aranyér tüneteinek további kezelése hatástalan lesz, ha a szappant folyamatosan használják az anuson. A higiénikus törlőkendővel végzett gyengéd törlés hatásos és kevésbé irritálja az anális területet, elkerülhetővé válik a szájüregi mozgások utáni törülköző. Egy könnyű bélmozgás enyhíti a vérzéses tüneteket. A táplálékkiegyenlítő szerek, például a szálak segítenek elérni ezt a célt. Kerülje a WC-vel való hosszan tartó ülést, mivel ez aranyér tüneteket okozhat vagy súlyosbíthatja.

Egy proctológus a betegek további hemorrhoidos kezelést tud felmutatni, ha ezek az intézkedések nem képesek enyhíteni a tüneteket.

Dr. Hoffman nem támogatja a weboldalon megjelenő termékeket.