Azon élelmiszerek listája, amelyek az emésztőrendszeren keresztül gyorsan áthaladnak

Áttekintés

A növényi alapú élelmiszerek kétféle rostjai megkönnyítik az emésztést azáltal, hogy könnyen feloldják vagy gyorsulnak az emésztőrendszeren keresztül. Az oldódó rost lágy gélt képez, míg az oldhatatlan rost a gyomoron és a vastagbélen mozog, és más élelmiszereket vagy hulladékokat is mozgat. Az élelmiszerek megkeresése, amelyek segítik ezt a folyamatot, megőrzi a vastagbél egészségi állapotát, és csökkentheti a szívkoszorúér megbetegedések kialakulásának esélyeit az USDA táplálékkal kapcsolatos irányelveinek megfelelően az amerikaiak számára. A széles táplálékkal és alacsonyabb kalóriákkal, mint a hús-, hal- és baromfihúselemek széles választékát fogyaszthatja el.

Gyümölcsök

Minden gyümölcsnek vannak tápláló rostjai és segítik az emésztést, mivel gyorsan haladnak keresztül a gyomor-bél traktuson. Élvezze az alma, a banán, a kiwi és az ananász mérsékelt mennyiségű rostot. Az USDA Nutrient Database felsorolja a rostos gyümölcsöket, mint táplálékokat, amelyek 20 százalékkal vagy annál nagyobb teljes napi rostértékeket tartalmaznak. Ezek közé tartozik az ázsiai körte, málna, szeder, áfonya, őszibarack, hazai körte és eper.

Főtt zöldségek

Nem csak a főtt zöldségek, mint a magas rostpogácsa, a brokkoli és a kelbimbó segít az emésztésben, táplálékértékük nagyobb, mint a nyers zöldségek. Míg a szervezet nyers zöldségeket emészt fel, a főzés megkönnyíti az ömlesztett anyagokat, a szénhidrátokat, a cukrokat, a zsírokat, a fehérjéket és az oldható rostokat könnyebb megemészteni, és az Országos Egészségügyi Intézet megmagyarázza, hogy az oldhatatlan rosttartalom változatlanul mozog az emésztőrendszeren keresztül, Elhalt sejteket, és a bél belsejében lévő hulladékot nyomva tartja vagy hordozza. A sárgarépa, a squash, a karfiol és az összes többi zöldség mérsékelt mennyiségű tápláló rostot tartalmaz.

Teljes gabonafélék

Az egész szemek, mint például a barna rizs szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek könnyen lebomlanak, és rostot tartalmaznak, hogy segítsenek az emésztésben. A hüvelyesek mellett a növényi alapú ételeket is fogyasztják, mint a hús alacsony fehérjetartalmú táplálékkiegészítőit. Az Amerikai Betegségmegelőzési és Megelőzési Centrumok egészséges búzakészítésre, tortillára, kenyérre, bagelre, bulgurra és kuszkuszra utalnak, szemben a kifinomult tojással Tészta és fehér kenyér. Az emésztőrendszeren keresztül gyorsan áthaladó egyéb gabonakészítmények közé tartoznak a gabonafélék és az egész zab, a kukorica, a rizs, az árpa és a búzakorpa.

Bab és borsó

A hüvelyes család tartalmazza a legmagasabb szálas ételeket az emésztőrendszeri egészségre. Mint például az egész gabonapelyhek, a lencse, a borsó, a szójabab és a sok főtt szárazbab 40 százalékos vagy nagy részét tartalmazza a teljes napi rostérték, mint az USDA. A legmagasabb szálerősítéssel rendelkező bab és borsó közé tartoznak a sötétkék, a pinto, a fekete, a vese és a lima bab, valamint a csicseriborsó és a fekete szemű borsó.