Állkapocs gyakorlatok az ízületi gyulladásra

Áttekintés

Az állkapocscsukló, amelyet a mellizshibális ízületnek is neveznek, a szervezet leggyakrabban használt ízületei közé tartozik, és hajlamos az ízületi fájdalomra. Az állkapocsízület fogékony az ízületi gyulladás, reumatoid arthritis, fertőző ízületi gyulladás, Lyme-kór vagy sérülés okozta ízületi gyulladásra, a reumatológus, Nathan Wei írja az Arthritis kezelési és segélyoldali weboldalára. Bizonyos gyakorlatok lehetővé teszik, hogy az állkapocs-artritisz szenvedőinek több hónapon keresztül helyreálljon. Mindig konzultáljon kezelőorvosával, mielőtt új edzésprogramot indítana.

Spray és Stretch gyakorlatok

A fizikoterapeuta segítségével a spray és a stretch gyakorlatok enyhíthetik az artériás fájdalmat az állkapcsán. Először is, a fizikai terapeuta egy bőr hűtőközeget permetez fel a fájdalmas terület felett, megzavarja a bőrt, és jéggel is zavarhatja a területet. Miután az ízület elakadt, egy passzív állkapocs-mozgó eszköz lassan nyitja a száját, hogy rugalmassá tegye az ízületet és lazítsa meg az izmokat.

Segített és ellenálló megnyitás

Ezek a gyakorlatok, amelyeket Steven Pohlhaus fogorvosa javasol, lazítanak az állkapocsizmokon, és rugalmasságot biztosítanak a temporomandibularis ízülethez. Használja őket az ízületi fájdalom fájdalmának megakadályozására, ha a tünetek enyhék vagy nem léteznek. Kezdje el a segített nyitás gyakorlatot úgy, hogy két ujját az alsó első fogakra helyezi. Lassan nyissa ki a száját, miközben lenyomja az ujjaival. Hagyja abba, ha ez kellemetlen lesz. Ismételje meg 10-szer. Kezdje el az ellenálló nyitási gyakorlatot úgy, hogy egy tenyerét megfogja az álla alatt, és lassan megnyitja az állkapcsot, miközben szelíd ellenállást nyújt a tenyerével. Ismételje meg 10-szer.

Dél-Devon Egészségügyi Gyakorlat

Az angliai South Devon Healthcare orvosai ezt a gyakorlatot úgy tervezték meg, hogy javítsák az állkapocs közös működését, ami segít az állkapocs-artritisz felépülésében. Kezdetben ülj le egy székben, és csukja be a száját a hátsó fogain, miközben a nyelv tetejét a felső mellső foga mögé helyezi. Fuss el a nyelvét hátra, miközben érintkezésbe kerül a száj tetejével. Érezni kell egy flexot az állkapocsizmokban. Ezután nyissa ki a száját, miközben a nyelv érintkezésbe kerül a száj tetejével. Miután a nyelvét elzárta a száj tetejétől, tartsa ezt a helyzetet öt másodpercig. Pihenjen öt másodpercig, és ismételje meg ezt a mozgást öt perc alatt.