Magas frekvenciájú akne kezelések

Áttekintés

Még a bőrgyógyász által irányított megfelelő kezelés mellett is, néhány akne tartós, és nem megy el, ha túlmelegedő krémekkel kezelik. A nagy gyakoriságú akne-kezelések nagyon hatékonyak lehetnek olyan betegek kezelésében, akiknek súlyos aknái vannak, és akik nem láttak javulást a szokásos kezelésekkel. Többféle típusú nagyfrekvenciás akne kezelés létezik. A East Bay Acne és Skin Care Clinic szerint a magas frekvenciájú kezelések hatékonyak az akne csökkentésében, mivel enyhíthetik a gyulladást és megszabadulhatnak a baktériumoktól a bőrön.

Dióda lézeres kezelés

A dióda lézerkezelés során a dióda lézereket használják, amelyek a bőre vastag középső rétegét elpusztítják, anélkül, hogy károsítanák a bőr felső rétegét, a Mayo Clinic szerint. Ez elpusztítja a mirigyeket, ahol a pattanások kialakulnak, így az új pattanások nem formálódnak. A diódás lézeres kezelés nagyon fájdalmas lehet, ezért általában általános érzéstelenítéssel történik. A dióda lézerkezelések általában nagyon drágák, és a Mayo Klinika szerint általában nem tartoznak a biztosítók.

DermaWand Kit

A DermaWand készlet egy arc készlet, amely magában foglal egy nagyfrekvenciájú fényt, amelyet otthon használhat az arcodon. Bár a készlet fő célja az öregedés jeleinek csökkentése, az akne csökkentésére is használható. Ez körülbelül 70 dollárba kerül, és online vásárolható. Ez magában foglalja a DermaWand kézi elektromos egységet, amely a vállalat szerint több mint 100.000 ciklus per másodperc alatt impulzusokkal növeli a vér áramlását és gyógyítja meg a pattanásos bőrét. A DermaWand készlet szelíd, és nem okoz fájdalmat, mivel más magas frekvenciájú pattanásokkal jár, de nem lehet olyan hatékony, mint más kezelések, mert nem szabad megszabadulni az akne okozta baktériumoktól.

Pulzált fény és hőenergia terápia

A Mayo Clinic szerint az impulzusos fény és a hőenergia alkalmazása ugyanakkor esetleg elpusztíthatja a pattanások okozta P. acne baktériumokat. A pulzáló fény- és hőenergia-kezelések csökkenthetik a bőr faggyúmirigyét is, ami azt jelenti, hogy a bőr kevesebb olajat termel. A Food and Drug Administration jóváhagyta egy nagyfrekvenciás akne kezelés használatát, amely zöld-sárga fényt és hőt tartalmaz. Bár a kezelés mellékhatásaként bőrpír is jelentkezhet, az impulzusos fény és a hőenergia terápia hatásos az enyhe vagy közepesen súlyos akne kezelésében.

Jellen hordozható nagyfrekvenciás gép

A Jellen márka hordozható nagyfrekvenciás aknás tisztítógépet gyárt, amely ugyanolyan erősségű, mint egy professzionális minőségű gép, de felhasználható a saját otthonának magánéletében. Kicsi és kompakt, és rendelkezik egy szabályozó tárcsával, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza, milyen magasra kívánja az aktuális értéket, attól függően, hogy inkább intenzív arckifejezést vagy enyhe kezelést ajánl. A vállalat szerint a termék magas frekvenciájú oszcilláló áramot küld a bőrre, ami új sejtképződést, szennyeződések és toxinok leöblítését és halott bőrsejtek lerakódását idézi elő. A Jellen hordozható nagyfrekvenciás gép ára körülbelül 240 dollár, a gyártó cég szerint.

A kék fényterápia egy nagyfrekvenciás akne kezelés, amelyet néhány napos gyógyfürdõben és orvosi rendelőben használnak. A Mayo Klinika szerint a kék fény forrása szerint a P. acnes, a baktériumok okozzák az aknét a bőrön. A baktériumok meggyilkolása megakadályozza a pattanások terjedését és megakadályozza az új pattanások megjelenését. A kék fényterápia általában nem hatékony, ha csak egyszer megy végbe, többször is meg kell csinálni egy sor kezelésben. Más nagyfrekvenciás akne kezelésekkel ellentétben a kék fényterápia fájdalommentes, bár az egyes kezelések után kissé vörös színezhet a bőrön.

Kék fényterápia