Hsa elvonási szabályok

Áttekintés

Az egészségügyi megtakarítási számla lehetővé teszi, hogy pénzt tegyen félre az orvosi költségekért. A számla pénze az Önhöz tartozik, de az Egyesült Államok Pénzügyminisztériumának szigorú szabályai és szabályai vannak a HSA-kra. Néhány ilyen cím jogosultság. Például, ha megnyitni vagy hozzájárulni egy HSA-hoz, be kell jegyezni egy minősített, nagymértékben levonható egészségügyi tervbe. A kincstár is korlátozza, hogy mennyit menthet el minden évben. 2010-re a maximális összeg 3,050 dollár az egyéni lefedettség és 6,150 dollár a családi lefedettség. Számos szabály azonban foglalkozik azzal, hogyan használja a pénzt a HSA. Téves célból vonja vissza, és szembeszáll az adókkal és a büntetésekkel.

szankciók

A HSA pénzeszközeinek felhasználásával a törvényen kívüli kiadásokra nincs törvény. Fizikai szempontból bölcs dolog. Az IRS ezt a pénzt adóköteles jövedelemként fogja kezelni, és ha 65 évesnél fiatalabb, akkor további 10 százalékos büntetést kell értékelni, 65 év után a büntetés lemond, de a nem minősített kifizetések még mindig adókötelesek.

Minősített kiadások

A HSA-alapok adómentes kivonása a “minősített egészségügyi kiadásokért”. Az 502 IRS közzétételi jegyzék átfogó listát nyújt, többek között fogászati ​​ellátás és látásszolgáltatást (beleértve a vényköteles szemüveget), vényköteles gyógyszerek, orvoslátogatások, akupunktúra, Alkoholizmus kezelésére, vazektómia, pszichiátriai ellátás, beszédterápia, mesterséges végtagok, chiropractic szolgáltatások és fizikoterápia.) Számos over-the-counter gyógyszer minősül, beleértve a fájdalomcsillapítókat, decongestantokat, hashajtókat, orrspray-eket, fájdalomcsillapítókat, peroxidot és dörzsölő alkoholt. Figyeljünk arra, hogy az egészséggel kapcsolatos kiadások a nem minősített kategóriába esnek, beleértve az elektrolízist, a táplálékkiegészítőket és a legtöbb kozmetikai sebészeti beavatkozást, a fő pénzügyi csoport tanácsadói azt mondják, hogy nyilvántartást kell vezetni a minősített kivonásáról. Minden HSA-kivonás minősített orvosi költséggel jár.

Biztosítási díjak

Általában a biztosítási díjak (beleértve az egészségbiztosítási díjakat) nem képzett orvosi költségek. Az IRS azonban néhány fontos kivételt tesz. Például használhatja a HSA-t a hosszú távú gondozási biztosítási díjak, a COBRA-díjak és az egészségbiztosítási díjak megfizetéséért, miközben munkanélkülivé válik. Az 502 IRS kiadvány részletezi a kivételeket és a korlátozásokat.

A fiók lezárása

A HSA-t bármikor bezárhatja, és visszavonhatja a pénzt. Ha a nem képzett kiadásokra fordított összegeket használja, akkor adót kell fizetnie, és (ha 65 évesnél fiatalabb) a 10 százalékos büntetés.

Ha a házastársa a HSA kedvezményezettje, az IRS szerint a tulajdonosként kezelik. Más esetekben a fiókot nem fogják HSA-ként kezelni. Az ingatlan vagy a kedvezményezett adóköteles, de nem a büntetés.

Halál