A pórusokat eltömődő összetevők listája

Áttekintés

A porelzáró összetevők bőrápolási termékekben, samponokban, kozmetikumokban, arcápoló szerekben és egyéb testápolási termékekben találhatók. Nem mindenki reagál a komedogén összetevőkre, és ha akne-hajlamos vagy érzékeny bőre van, kerülje a nem comedogén termékeket. Mivel mindenki más, tanácsos beszélni egy orvossal vagy bőrgyógyászral a pórusokat eltömődő termékekről, és mi lehet a bőrét segíteni.

Lanolin

Ahogyan a bőre a faggyút okozza, a birka bőre lanolin. A lanolin egy természetben előforduló összetevő, ami lágy gyapjú. A bőrápolási termékekben és a kozmetikumokban is használják lágyító anyagként, vagy olyan anyagként, amely lágyítja, sima és hidratálja a bőrt. A Kaliforniai San Leandro Arc Valódi Bőrápolási Klinikája felsorolja a lanolin és szintetikus származékait a páciens-eltömődő összetevők között a testápolási termékekben. A lanolin és annak származékai ötből ötre rangsoroltak, amikor a klinikán öt pontossági skálán értékelték, míg az öt összetevővel a legmagasabb valószínűséggel eltömődött pórusokat találtak. A lanolin hatóanyagként szerepelhet acetilezett lanolin, acetilezett lanolin-alkohol, aoxilezett lanolin, PEG 16 lanolin vagy a kevésbé könnyen felismerhető 16 szolulán.

olaj

Az állati, növényi vagy illatolajok a humán termékekben található komedogén anyagok. Az olajok leginkább felismerhetők a nedvesítőszerekben, olyan termékek, amelyek hajlamosak vízalapúak vagy olajalapúak. A CNN Health honlapja ajánlja vízalapú hidratáló kiválasztását a pórusok eltömődésének elkerülése érdekében. Még előnyösnek tartott olajok, mint például a kókuszolaj, képesek eltömíteni a pórusokat. A személyi kémia szerepet játszik abban, hogy bizonyos olajok eltömítik-e a pórusokat. Az aggodalomra okot adó olajok közül néhány a kókuszolaj, a gyapotmagolaj, a hidrogénezett növényi olaj, a szójabab és a búzacsíraolaj. Az Arc Valódi Bőrápolási Klinikája ezeket a természetes olajakat a négyen a komedogén hajlamosság öt pontján értékelte.

A só használható olcsó és gyors otthoni bőrápoló megoldásként. Ellentétben azzal, amit ez jelez, a só eltömheti a pórusokat. A mosószeralapú szappanok sót használnak a termék viszkozitásának növelésére a “Bőrápoló összetevők egy fogyasztói szótárának” megfelelően. Bár a só önmagában nem sokat jelent a pórusainak eltömődéséhez, negatív hatással lehet a Tisztítószerek az arc tisztítókban vagy samponokban. A mosószerek átmenetileg kiszárítják a bőrt. Az “Acne for Dummies” figyelmeztet, hogy ha a bőröd túl száraz lesz, akkor több faggyút fogsz termelni. A só megerõsíti a faggyút, ami pórusokat tartalmaz és pattanásokat képez. Mindenkinek a bõre képes másképp reagálni, de az Arc Valódi Bõr Klinikája sót, vagy nátrium-kloridot, öt öt, mint potenciális póruscsillapító összetevõt jelent.