A lea és perrin hatóanyagai worcestershire mártással

Áttekintés

A Worcestershire szósz egy összetett mártás, amelyet tipikusan az édes, savanyú és sós ízek készítésére használnak a főtt húsokhoz. A Worcestershire-mártásban sok összetevő található, mint például a Lea és a Perrins Worcestershire szósz. Fontos megjegyezni, hogy ez a mártás nem vegán, mivel jelentős mennyiségű halat tartalmaz. Ha allergiás a halra, kerülje ezt a mártást és keressen alternatívát.

Ecet

A Lea és a Perrins által szolgáltatott táplálkozási adatok szerint az ecet a Lea és a Perrins Worcestershire szósz elsődleges összetevője. Az ecet hozzájárul a szószos ízhez a mártással. Az ecet savanyúságot ad a Worcestershire szósznak is, amely hozzáadja az ízeket a mártáshoz, valamint az ételeket, amelyekkel együtt használják.

Melasz

A melasz textúrát és vastagságot ad a Lea és a Perrins Worcestershire szószhoz. A melasz is hozzájárul a mártás édességéhez.

Magas fruktóz tartalmú kukorica szirup

A Lea és a Perrins Worcestershire mártás édes ízének nagy része magas fruktóz-kukoricaszirupból származik. Míg a magas fruktózos kukorica szirup a szósz egyik fő összetevője, nem olyan magas, mint a szóda, az üdítőitalok és a gyümölcslevek.

anchovies

A Lea és a Perrins Worcestershire szósszal hozzá kell adni szardíniákat, hogy jellegzetes ízűek legyenek. A Kaliforniai BBQ Egyesület elmagyarázza, hogy a szardellákat régóta használják a húsmártásban, főleg az angolok, akik a szardellákat a 18. század óta a mártások középpontjaként hozták létre.

A Lea és a Perrins Worcestershire mártáshoz vizet adunk hozzá, hogy több térfogatot kapjunk.

Víz

A vöröshagyma a Lea és a Perrins Worcestershire szósszal készített számos aroma egyike, hogy megkülönböztető íze legyen.

hagyma

A Lea és a Perrins Worcestershire mártás felismerhető sós ízű, amely a sóból származik, amit a mártáshoz adnak. Míg a Lea és a Perrins Worcestershire mártás más mártásokra hasonlít, mint a szójaszósz és a halszósz, a Lea és a Perrins Worcestershire mártás só- és nátriumtartalma 65 mg / teáskanál esetében lényegesen kisebb, mint a többi mártás.

A fokhagyma is hozzájárul a Lea és a Perrins Worcestershire szósz ízéhez.

A Tamarind egy Afrikában és Indiában termesztett mag, amely édes és savanyú ízeket is tartalmaz. Tamarind találta magát az olyan mártásokba, mint a Worcestershire mártás az angolokon, mivel a 18. században kolonizáltak Indiát. A Missouri botanikus kert szerint a tamarind a Worcestershire-mártás megkülönböztető ízét adja.

A kesztyűt fűszerként használják, hogy ízesítsék a Worcestershire mártást.

Lea és Perrins a “Természetes aromák” listáját jegyzi a híres mártás összetevőjeként. A 2009. novemberi “The Mail” cikk megmagyarázza, hogy ez részben a mártás receptje mögött rejlő titkok megőrzéséért. A cikk megmagyarázza, hogy a szósz eredeti receptje több mint 170 évre nyúlik vissza, és arra utal, hogy az olyan összetevők, mint a szójaszósz, a citrom, a savanyúság és a paprika, része lehet a “természetes aromáknak” ebben a szószban.

Fokhagyma

Tamarind koncentrátum

szegfűszeg

A chili paprika kivonat a Worcestershire mártáshoz hozzáadott fűszer, mind az íze, mind az enyhe fűszeresség számára.

Természetes aromák

Chili Pepper kivonat