Hogyan kell a testet piercing bump

Okoz

Bármikor, amikor sebet hoz létre a bőrben, mint egy piercing, akkor fennáll a fertőzés kialakulásának veszélye. A kockázat akkor nő, ha a nyílás létrehozásához használt berendezést nem szigorúan megtisztítják és sterilizálják a felhasználások között.

Fertőzés kezelése

Ha a test piercing körül fellépő dudor fájdalmat, duzzadást, zsiradást vagy kellemetlen szagot okoz, fertőzést okozhat. A kockázat akkor növekszik, ha a tünetek továbbra is fennállnak, vagy ha a vörösség terjedése piros vagy sötétvörös vagy lila színű, és lázzal jár. Szüksége van antibiotikumokra, amellett, hogy orvosa lecsapja a fertőzés kezelését. Ha a fertőzés nem javul, nagyon fontos, ha a baktérium típusának értékelésére szolgáló folyadékot értékelni kell. A folyadék tenyésztése és érzékenysége meghatározza a baktériumok jelenlétét, valamint az antibiotikumokat, amelyek hatékonyan kezelik.

A gyulladás kezelése

A vöröses dudor nem mindig jelenti a fertőzést. Bizonyos esetekben gyulladás alakulhat ki a helyszínen a piercingtől való irritációtól a fertőzés helyett. Gyulladással a vörösödés általában lokalizálódik, idővel javul, nem terjed, és nincs rossz szaga. A gyulladásos bump elvezetése egyáltalán nem segít, mivel nem tartalmaz fertőzött anyagot. A cortisonnal való duzzanat gyakran csökkenti a gyulladást, bár a gyulladt terület nagyságától függően egynél több kezelésre lehet szükség.

Lehetséges szövődmények

A fertőzött terület lecsapolásának próbálkozása sokkal rosszabbá teheti a fertőzést, különösen akkor, ha szennyezett eszközt használ, és még több baktériumot vezet be a sebbe. A súlyos fertőzés, amely belép a véráramba, végzetes lehet. Hagyja orvosának eldönteni, hogy a testtelepítés helyén kialakuló zuhanás szükségessé válik-e. Ezt az eljárást csak orvos végezheti.