Az étvágy-stimulánsok listája

Megestrol acetát

A rákos és egyéb betegségben szenvedők gyakran elveszítik a túlzott mennyiségű étrendet az étvágytalanság miatt. Ha ilyen körülmények között van, akkor nem engedheti meg magának, hogy lefogy, mert szükség van a fehérjékre és a tápanyagokra, hogy gyógyuljon vagy stabilizálódjon a betegsége. Számos vényköteles gyógyszer serkenti az étvágyat, mások pedig klinikai vizsgálatok során vizsgálódnak.

Medroxiprogeszteron-acetát

A megacei-acetát, amelyet a Megace-ként értékesítenek, az appetit stimulánsként értékesített progeszteron típusú és palliatív kezelés a fejlett mell- és endometriális rákban. Megace kimutatták, hogy fokozza az étvágyat az előrehaladott rákos betegeknél, de nem segítheti az embereknek a HIV-vel vagy más betegségekkel járó étvágycsökkenést okozó embereket a Caresearch szerint. A Megace növelheti a vérképzőszervi vérrögök kialakulását és a vénák gyulladását, amelyet thromboembolitisnek neveznek. Fejfájás a klinikai vizsgálatokban szedett gyógyszerek 10% -ánál fordult elő, és 8% -uk jelentett magas vérnyomást, a vérnyomás emelkedését.

Dronabinole

A Medroxyprogesterone Acetate a Provera nevű progeszteron szintetikus formája. A gyógyszeres kezelés segít a menstruációs ciklusok szabályozásában, és javítja az étvágyat a rákos betegekben is, a Caresearch szerint. A Proverának számos mellékhatása lehet, amely szteroid hormon. A kezelés első néhány hetében kellemetlen érzést okozhat, és megtarthatja a folyadékot, fejfájást, szédülést, szorongást vagy álmosságot.

A dexametazon

A Marinolánként értékesített dronabinol a kannabisz szintetikus változata, amely a marihuánában található fő anyag. A donabinol, mint a kannabisz, növelheti az étvágyat, és csökkenti az émelygést és a hányást, ami segítséget jelent a rákos betegek számára. A New Mexico Egyetemen jelentett kemoterápiában részesülő betegek egy tanulmányában a Marinole javította az étvágyat 38% -kal, szemben a placebóval kezelt betegek 8% -ával. A marihuánától eltérően a Marinole-t a Food and Drug Administration kezeli a rák kezelésében. Ne vezessen gépeket, vagy más feladatokat, amelyek koncentrációt igényelnek a Marinole bevétele során, amíg nem tudják, hogy a gyógyszer befolyásolja Önt.

A dexametazon, egy kortikoszteroid, javíthatja az étvágyat, ha rákos. Míg a dexametazon és a Megace hasonló javulási aránya van az étvágycsökkenésnek, a dexametazonnak súlyosabb mellékhatásai vannak, a New Mexico Egyetem figyelmeztet. A dexametazon izomgyengeséget és más izmokat okozhat. A súlyosabb mellékhatások lehetősége miatt a dexametazon rövid távú felhasználásra is fenntartható a rossz prognózisú emberek számára.