Fekete áfonyaléta összetevői

Áttekintés

A fekete édesgyökér édesség rágós és félig szilárd konzisztenciájú. Az édesgyökér gyökérkivonatával ízesítik, amely az édesgyökér növényéből származik. Az amerikai édesgyökér egy natív, évelő hüvely, amely észak-amerikai mérsékelt éghajlaton növekszik, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Az Európában és Ázsiában is növekvő édesgyökér a Glycyrrhiza növény fajtáinak gyökere. A Glycyrrhizin édes ízét, egy görög szót, ami azt jelenti, “édes gyökér”, az ókortól, édességektől, teákktól, cukorkáktól és gyógyszerektől fogva használták.

Az édesítőszerek

A különböző édesgyökér különböző édesítőszereket használ az édes édesgyökér kivonat mellett. A legelterjedtebb fekete édesgyökér édesítőszerrel csak melaszt ad, csak néhány organikus édesgyökér cukor tartalmaz szerves cukrot, szerves melaszot és kukoricaszirupot. Az édesgyökér receptekben használt egyéb édesítőszerek közé tartoznak a glükózszirupok és a dextróz. Kutatási tudós szerint Perry Romanowski, a How Products Made webhely honlapján, az édesítőszerek mintegy 60 százaléka az édesgyökér paszta, amely végül kialakult fekete áfonyalécek és más alakú cukorkát.

Liszt

Néhány édesgyökér gyártója búzalisztet használ, hogy összekapcsolja az édesgyökér összes összetevőjét. A búzaliszt keményítőből és fehérjéből áll. Amikor vízzel van összekeverve, glutént, temperöntvényt hoz létre, amely nem szakad meg, amikor kifeszített és hengerelt. A búzaliszt miatt az édesgyökér paszta extrudálható különféle formákban és méretekben. Egyes gyártók megtalálták a módját, hogy búza- és gluténmentes fekete liquoranyagot hozzanak létre. Ennek egyik módja az ökológiai rizsliszt és az ökológiai rizs keményítő használata.

Szójalecitin

A szójalecitint emulgeálószerként használják, hogy az összetevőket együtt tartsák az édesgyökér-termékekben.

Aroma

Annak érdekében, hogy a fekete édesgyökér cukorka egyedi ízét, az édesgyökér kivonat, ánizs és ánizsolajok szerepelnek. Folyékony karamell is használható ízesítésre. A só egy másik összetevő a fekete édesgyökérben.

Fekete édesgyökér kivonat, karamell színezés és kakaópor használják, hogy az édesgyökeret sötét fekete színben kapják.

Színezés

A napraforgóolajat és a kókuszolajat néhány pálinkagyártó használja.

olaj

A sós licorice, más néven salmiakki, az ammónium-kloridból készült, fekete szoknya, a szokásos alkotórészekkel kombinálva, a The Food Museum Online Exhibit szerint. A sós édesgyökér Svédországban, Finnországban, Norvégiában, Dániában, Hollandiában és Észak-Németországban népszerű. A nagy koncentrációjú cukor ellenére az édesgyökér még mindig érzékeny a mikrobiális szennyeződésre, ezért a kálium-szorbátot tartósítószerként használják néhány édesgyökér recepthez.

Néhány fekete édesgyökér csillogó felülete méhviaszból és carnauba viaszból származik. A zselatin és az arab gumi kötőanyagként és textúrákhoz használatos. Mivel a zselatin állati keratinból készül, a vegetáriánusok és a vegánok nem fogyasztanak vele készült termékeket, de az arab gumi növényből származik, és nem tartalmaz állati termékeket.

Ásványok

Más