A vírusos meningitis hosszú távú mellékhatásai

Áttekintés

Vírusos agyhártyagyulladás vagy aszeptikus agyhártyagyulladás, viszonylag enyhe, és a betegek néhány napon belül meggyógyulnak. Az agyhártyagyulladás a központi idegrendszert körülvevő membránok fertőzése és a gerincvelőt keringő folyadék. Hosszú távú hatások akkor jelentkezhetnek, ha a fertőzés a szomszédos agyszövetre terjed, és számos neurológiai tünetet és fertőzést eredményez.

Tanulási nehézségek

A vírusos agyhártyagyulladást okozó csecsemők és gyermekek tanulási nehézségekkel küzdenek, mivel a fertőzés károsítja a fejlődő agyuk egy részét. Az Amerikai Gyermekorvosok Akadémiáján, 1999 májusában Dr Norris-ban megjelent cikk, amely az aszeptikus meningitussal diagnosztizált újszülöttek és fiatal csecsemők hosszú távú hatásairól szól, tartalmazta a tanulási zavarokat, a neuromuszkuláris problémákat és a halláskárosodást.

Memória problémák

A vírusos meningitis befolyásolhatja a memóriát. Mind a rövid, mind a hosszú távú memória-problémákat olyan betegek jelentették, akiket vírusos meningitis kezelésére kezeltek. Az agyi Oxford folyóiratokban, a 2005. decemberi H. Schmidt kutató szerint az aseptikus meningitisből visszaszerző betegek csökkentették a memória funkciókat és a tanulási nehézségeket.

Látási zavarok

A vírusos agyhártyagyulladás vizuális problémákkal járhat, mint a diplopia (kettős látás) vagy az esotrópia (egy vagy mindkét szem befelé fordulva), vagy a divergencia bénulása. A Journal of Neuro-opthalmalogy, a Journal of Neuro-opthalmalogy, 2008 júniusában, a kutató SL Bakker beszámolt egy 43 éves nőnek az első esetéről, akinél átmeneti divergencia bénulással diagnosztizálták a vírusos meningitist. Ezek a tünetek a vírusos meningitisfertőzés utáni jelenségei. A vírus az egész testben elterjedt agyi idegeken keresztül, amelyek összekapcsolják az agyat a test különböző részeivel, beleértve a vizuális kéreget is.

Hallóproblémák

A vírusos meningitis halláskárosodást és tinnitusot okozhat. Az Egyesült Királyságban a The Meningitis Research Foundation 2005. szeptemberében közzétett egy cikk, amely szerint az agyhártyagyulladásból visszatérő gyermekek 10% -a állandó süketséggel vagy fülcsengéssel szembesül. A fülzúgásnak több oka van, ezek közül az egyik a központi idegrendszer hallójáratainak károsodása. Egy másik károsíthatja a középfül és a belső fül belső finom belső szervét és csontjait, például a csiga. A fülzúgás lehet ideiglenes vagy állandó állapot.

A vírusos agyhártyagyulladást az agyi meningeszeket (a gerincvelőt és az agyat lefedő membránrétegeket) fertőző vírusok okozzák, amelyek súlyos hosszú távú komplikációkhoz és több szervek fertőzéséhez vezethetnek. A Neurológiai Zavarok és Stroke (NINDS) honlapján közzétett, az agyhártyagyulladásra és agyhártyagyulladásra vonatkozó információs lap, amely szerint számos esetben a meningitis a vírus eredetű és a bakteriális eredetű. Az Enterovírus, amelyet általában az orrban, a torokban és a bélburokban találnak, felelős a vírusos meningitis esetek többségéért. A humán immunhiányos vírus (HIV), a Herpes simplex vírus és a mumpszvírus okozhat vírusokat szövetgyulladás, fertőzés és encephalitis okozhat.

Vírusfertőzések