A keresztesvirágú zöldségek listája

Áttekintés

Ne becsülje alá azt a képességet, hogy a diéta részeként keresztreferenciás zöldséget kapjon. A keresztesvirágú zöldségek erős antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek csökkenthetik a gyulladást és csökkenthetik bizonyos krónikus betegségek kockázatát. Ezek tartalmaznak glükozinolátokat, crambene-t, indol-3-karbinolt és izotiocianátokat, amelyekről kimutatták, hogy csökkentik a rák kockázatát.

Általában ismert Cruciferous Vegetables

A brokkoli és a karfiol közismert zöldség, amelyet keresztesvirágú zöldségnek tartanak. Fontos megjegyezni, hogy a magas hő csökkentheti e zöldségek kedvező hatásait. Ahelyett, hogy forraljuk, enyhén gőzölgessük, szárítsuk meg vagy keverjük meg a sütjük ezeket a zöldségeket. Ha ezeknek a zöldségeknek a íze nem tetszik neked, próbálj ki egy kis fokhagymát, hagymát vagy gyógynövényeket. Az íz kiegészíthető sóval és borssal. A brokkoli és a karfiol ízletes hozzávalókat is tartalmazhat egy omlett, egy rakott vagy egy tészta számára.

Leafy cruciferous zöldségek

A káposzta, a káposzta és a kollard zöldek általában könnyűek a költségvetésen és könnyű főzni. Hozzáadhatók pörköltekhez vagy levesekhez, vagy enyhén pácolták. Próbáld őket tésztákban vagy tésztákban. Csökkentheti őket a gyógynövényekkel, sóval és borssal. Gőzölje őket egy könnyű ételhez, vagy növelje a főétel táplálékát, ha hozzáfűzi őket a főzés során.

Különleges alkalom: Cruciferous Vegetables

Bok choy, kínai káposzta, vízimogyoró és arugula nem használhatók fel általánosan, de ők szintén cruciferus zöldségek. A saláta zsemle és arugula használható salátákban. A bok choy-t és a kínai káposzta könnyedén megolvadva olívaolajjal egy kis fokhagymával, vagy ízletes, megkevert sütéshez. Levesekben és salátákban is használhatók.

Halálos gyökérzöldségek

Néhány gyökérzöldség is cruciferus. Ezek közé tartoznak a retek, a fehérrépa és a paszternák. Ezek a zöldségek erősebbek az ízeiben, és más zöldségekkel vagy enyhe párologtatással keverhetők. Nagyszerű ételeket vagy késői adagokat készítenek a levesek számára.