Hogyan működik az valtrex?

A Valtrex (valaciklovir-hidroklorid) az FDA által jóváhagyott Herpes simplex (hideg sebek és genitális herpesz) és varicella zoster vírus (bárányhimlő és övsömör) kezelésére. Ez a DNS-polimeráz inhibitorok egy osztályában antivirális szer. Ez a két vírus szorosan összefügg egymással, és meglehetősen gyakoriak az Egyesült Államokban, becslések szerint 45 millió ember, 12 év és egy idősebb, egyedül herpes simplex vírussal fertőzött. Ez különösen fontos az egyidejű HIV / AIDS-járvány miatt. Az a tény, hogy a herpes simplex vírusok által okozott sebek elősegítik a HIV átvitelét, és a HIV-fertőzés a gyógyszerrezisztenciát és a súlyos betegségeket a herpes simplex fertőzésekre ösztönzi.

A herpes simplex vírusok és varicella zoster vírusok olyan DNS-vírusok, amelyek saját genetikai anyagot hordoznak. Amikor megfertőzik egy emberi sejtet, elszállítják azt, hogy vírus genetikai anyagot és más fehérjéket és enzimeket állítanak elő, amelyek új fertőző vírusokká alakulnak ki és felszabadulnak .. A Valtrex a bélrendszerben és / vagy a májban acyclovir formájában metabolizálódik, . Ez a forma a vírusgenetikai láncok összeszereléséhez használt metabolitok analógja (hasonlóképpen). Megakadályozza a DNS-polimerázért felelős enzimet. Ugyanaz a eltérítés miatt a vírus DNS polimeráz sokkal érzékenyebb a Valtrexre, mint a gazdasejt DNS-polimeráz. Egy másik vírusenzim, a timidin-kináz nagymértékben fokozza a Valtrex hatásait. A teljes hatás a vírus DNS-polimeráz blokkolása a valódi metabolitok funkcionálásától, az enzim teljes bénulásától, a vírus DNS termelésének megállításától, így a vírus-replikáció leállításától.

A herpesz szimplex vírusfertőzések károsodásaihoz kapcsolódó fájdalmak a genitális herpesz és a hideg sebek esetében jól reagálnak a Valtrexre. A sérülések gyorsabban gyógyulnak a gyógyszeres kezelésben, és a recidívák aránya csökken. Mindenekelőtt a párok közötti átviteli arány jelentősen csökkent Valtrexen: ugyanazok a javulások tapasztalhatók a varicella vírusfertőzésekben, a bárányhimlő súlyosságának csökkentésével, valamint a herpesz zoster (övsömör) fájdalom és sérülések időtartamának és intenzitásának csökkentésében.

Bevezetés

Hogyan működik a Valtrex

A Valtrex klinikai hatásai