Háztartási kezelések a mellkas és a fej hideg

Áttekintés

Több mint 200 különböző vírus okozhatja a közönséges hideg kialakulását, ami 2010 óta nem ismert “gyógyítás”. A Cleveland Clinic szerint a felső légúti vírusfertőzések nem reagálnak az antibiotikumokra. Tüneti enyhülés az egyetlen kezelésre vonatkozik. Az over-the-counter antihisztaminok és a köhögéscseppek mellett számos háztartási jogorvoslat is megmutatja, hogy az egy vagy két héten keresztül a közös hideg rendszerint tart.

folyadékok

Előfordulhat, hogy az orrfolyás, a torokfájás, a köhögés, a tüsszögés és az orrdugulás láz vagy testgyöngy által okozott influenzaszerű tüneteket okoz. Az elegendő folyadék fogyasztása csökkentheti ezeket a tüneteket. Az Országos Allergiai és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) honlapja sok folyadékot, például teát, gyümölcslevet és forró levest fogyaszt annak érdekében, hogy csökkentsék a torlódást és helyreállítsák az elveszett folyadékokat a köhögés és a szájápolás során. Meleg tea, mézzel és citromlé hozzáadásával különösen megnyugtató a torok. De kerülje az alkoholt és a koffeint, ami dehidratálást okozhat, tanácsot ad a Mayo Klinikának. A jégcsípésen való szívás segíthet csökkenteni a torok kényelmetlenségét.

Sós vizes gargulás

Gargle meleg sós vízzel, hogy megnyugtassa a torkát. A Mayo Clinic szerint naponta többször meleg sós vízzel kell üvölteni.

Pihenés

Az idő és a testnek a vírusos fertőzés elleni küzdelem esélye sok pihenéssel a hideg kezelésének két fő szempontja. A Centers for Disease Control és Prevention (CDC) honlapja megállapítja, hogy a pihenés kulcsfontosságú összetevője a hideg visszanyerésének. Fontos, hogy a dohányzás vagy más, a levegőben lévő irritáló anyagok ne kerüljenek a torkába és az orrjáratába.

Gőz, tömörítés

A levegőben lévő gőz segíthet megnyugtatni a felső légutakat, és behozni a nedvességet, ami elősegíti a megfelelő vízelvezetést. A CDC weboldalának ajánlása a gőzölgő vízgőz belélegzése egy tál meleg vízből, forró zuhany vagy házi párologtató a torokfájás és az orrjáratok megnyugtatására. A hűvös köd párásító is segíthet ebben a folyamatban, de a szűrőknek és a víznek tisztának kell lennie, hogy elkerülje a levegőben lévő baktériumok bejutását, ami komplikálja a fertőzést. A meleg, nedves tömörítés segíthet megnyugtatni a sinusnyomást is.