A kukoricát tartalmazó élelmiszerek listája

Magas fruktóz tartalmú kukorica szirup

A kukorica egy olcsó és sokoldalú összetevő, amelyet széles körű ételek készítésére használnak. A FoodReference.com szerint több mint 200 fajta kukorica létezik, és mindegyik jó forrás az A-vitaminban. Bár nem gyakori, a kukorica allergia szükségessé teszi a kukoricát és a kukoricából készített ételeket a diétájából, így tudva, melyik kukoricát tartalmaz Hogy elkerülje a reakciót.

Játékpénz

A magas fruktóz-kukorica szirup, vagy a HFCS, a feldolgozott ételekben a leggyakrabban használt édesítőszer, írja a MayoClinic.com. A biztonság folytatásával folytatott viták során fontos megfontolni a HFCS-k széles körét bemutató ételeket, beleértve a szódát, fűszereket, csomagolt desszerteket, édességeket, granola rudakat, gyümölcslefölényeket és gabonákat. Olvassa el a címkéket, ha megpróbálja csökkenteni a cukor bevitelét. A HFCS reakciót okozhat, ha allergiás a kukoricára, de a jó hír az, hogy sok gyártó elkezdi eltávolítani a termékeit, csökkentve ezzel a kockázatot.

Gabona

A kukoricacsírokat országszerte értékesítik a szupermarketekben, és sokan élvezik őket egy falatozásra. A márkanevek, például a Doritos és a Fritos a cornmeal-ból készült chipeket adják el. Ez hozzáfűzi a kukorica ízét a táplálékhoz, ugyanakkor egy ropogós konzisztenciát ad. A kukoricacsíra néha egészségesebb, mint a burgonya, és jó salátát készít, ha salsa-t mártott. A házi kukoricaszeleteket gyakran gabonapelyhes tortillákból készítik, ami ugyanazt a snacket teszi lehetővé, de hozzáadott tartósítószerek vagy színezékek nélkül. Fehér kukorica és sárga kukorica csipek állnak rendelkezésre, és az íz hasonló.

Whisky

Sokféle gabonát készítenek a kukoricából, beleértve a Corn Chex, Cornflakes és Kix. Dr. Mirkin szerint a kukoricából készült gabona általában finomított szemeket és teljes kiőrlésű gabonát tartalmaz. Az egészséges gabonafélékből származó gabona kiválasztásakor fontos, hogy a cukortartalomra figyeljenek, így a címkék elolvasása előtt válogathat. A száraz kukoricavirág jó ételeket vagy a nyomelem keverését teszi hozzá, mert általában alacsony a kalória.

A legtöbb whiskyt a kukorica összetevőkből állítják elő. A kanadai típusú whisky általában 90 százaléka kukorica, 5 százalék rozs és 5 százalék árpa maláta, az Ontario Corn Producer szerint. A kukorica whiskyt a kukorica túlzott bőségének köszönhetően hozták létre, és nem kell fahordóban érlelni, gyorsabbá és olcsóbbá tenni. A kukoricából készült whisky olcsóbb, mint más fajta, és gyakran erősebb és édesebb íze van.